![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: S-MAX
Silnik: Duratorque 140KM
Rocznik: 2013
|
Ja wykorzystałem przepust między komorą silnika a przestrzenią za schowkiem w nogach pasażera. Przebiłem gumowy przepust ostrym narzędziem o znacznie mniejszej średnicy i na siłę przecisnąłem przewód.
W tym samym czasie instalowałem akurat wiążkę do lusterka fotochromatycznego i postanowiłem diodę (z rezystorem!) zainstalować nad lusterkiem wstecznym, ale jak koledzy wspomnieli - wybierz sobie najlepsze dla Ciebie miejsce na diodę. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Dzięki mazzy za podpowiedź😉
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Pawel
Model: S-max 2,0 TXWA 163 km
Silnik: 2,0 TDCI TXWA
Rocznik: 2013
|
No i ciekawy watek sie zrobił ;-)
ja mam DW10C (2,0 TXWA 2013 r 163 km) w S-maxie i mechnik mi pokazał ze w wydechu mam 5ty wtryskiwacz który podaje paliwo do wypalenia DPF. czyli nawet jak przerwe procedure to paliwo nie idzie do cylindra i nie rozrzedzi mi oleju ;-) a moze ktos wie jakie kody silnikow maja ten 5ty wtryskiwacz ? Userzy z takim rozwiązaniem będą mieli mniej stresu ;-) dodatkowo mechanik ( pracował w aso) twierdzi ze na trasie trzymając przez 15 minut minimum 3tys obrotów moge aktywizować i wykonać w ten sposób procedure wypalania. czy ktos o tym słyszał i moze potwierdzić ? ja jeszcze nie sprawdzałem bo zrobilem dopiero kolo 1 tys km |
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020