![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2009
|
Zastanawiałem się nad osłoną od dołu silnika której tam nie ma mimo przygotowanych mocowań. Z początku myślałem że była i została zniszczona ale później wyczytałem że nie są montowane a montaż powoduje przegrzewanie się silnika i inne zbliżone problemy. Martwią mnie jednak 2-3 kostki czujników znajdujące się od spodu nie zabezpieczone w żaden sposób, które jednak na polskich drogach zimą lub podczas deszczu mogą solidnie oberwać. Jak mógłbym je porządnie zabezpieczyć ?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Korozją układu wydechowego która jest troszkę większa niż się spodziewałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zająć chcę się po usunięciu tych usterek, jednak nie oczyszczając stare a wymieniając je na sportowy. Jakieś firmy w trójmieście godne polecenia ? tak by zrobiły to dobrze a jednocześnie nie wypłukały mi portfela? Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 22-03-2017 o 13:42 Powód: prosba moderatora |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
1. One hałasują minimalnie nawet jak są nowe. Mnie w obu Fordach wymieniali na gwarancji i znowu hałasują. fakt ten w Fieście bardziej.
3. Moje piszczały chyba od nowości 1 może 2 sekundy i od 2009 nic się nie zmieniło, czasem zapiszczy. To piszczy silnik, który chce się jeszcze obracać, a nie może. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rocznik: 2009
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. myślałem o jakimś wytłumieniu go w gnieździe ale nie wiem czy sie do niego dobiorę. Z nim się już więcej nie zrobi bo chodzi gładko
a co do piszczenia lusterek, piszczy tylko 1, myślałem o jakimś smarowaniu także jak z blokowaniem się ? też opierają ci się na ramkach szyby czy jest przerwa ? Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 21-03-2017 o 10:05 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Co do lusterek to można je trochę wyregulowac. Przy otwartych drzwiach widać czarną gumową zaślepkę. Prawe fabrycznie się opierało, więc przykrecilem śrubę ustawiając lekko wyżej.
Czujnik olałem... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|