![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
Ale mieści fotelik czy mieści sie na fotelu pasażera przed fotelikiem? Bo Rekid na isofixie w focusie daje takie przesuniecie, ze wygodnie z przodu nie usiądziesz, o ile wogole...
|
|
|
#52 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
Mieści się na fotelu kierowcy przed fotelikiem. Ma 168cm wzrostu i to jej normalnie ustawienie. Uprzedzając: nie jeździ z nosem w szybieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Głównie jest to kwestia położenia oparcia. Jak ktoś jeździł wcześniej beemą to ciężko mu będzie. Łatwiej przesiąść się z pionu rajdówkowego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#53 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Focus MK3FL Titanium
Silnik: 1.5 EB@200KM by TuneForce
Rocznik: 2017
|
Bez przesady, u mnie pasażer przed Kidzone'm w Corolli spokojnie mógł usiąść.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
no to ja nie wiem, w focusie po przymiarce, miejsca z przodu jest na dojazd 5km po mieście, absolutnie nie na wygodną podróz w wakacje 500km
|
|
|
#55 |
|
|
Za rok mnie czeka powrót do Axkida Kidzone, to się przekonam na własnej skórze, ale wydaje mi się, że większych problemów nie będzie. Po cześci pewnie też dlatego, że oboje z żoną mamy po 170 cm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-11-2014
Model: S-max
Silnik: 2.0 (145 KM )
Rocznik: 2009
|
Axkid ogólnie zabiera sporo miejsca tj. wszystkie tyłem do kierunku jazdy. Mając 180 cm wzrostu przy dufixie z tylu naprawdę da się jeździć ale tak jak Rafał mówił, po mieście ~5 km. Na długie trasy poleci na środek albo za pasażera.
Polecacie/używacie lusterek, mat pod foteliki, osłonek od słońca ? Pomimo, że mam titanium i przyciemnione szyby, to żona upiera się aby coś dokupić z osłonek. Lusterek jest sporoooo i nie wiem czy się szarpać na jakieś drogie czy zwykłe na allegro brać. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
|
Cytat:
Pod fotelik dawałem zwijany kod tylko, żeby odchylić go mocniej, a mat przeciwsłonecznych nie polecam, w Toyocie nie zdawały rezultatu, teraz w Focusie mam przyciemnione szyby i raczej nie będą potrzebne. |
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
|
Mam fabrycznie przyciemniane szyby i rolety. Rolet często używamy w trasie. Lusterko używaliśmy jakiś czas. Mamy takie przypinane taśmą do zagłówka ale zamontowane jest na kulce więc można regulować. Z pewnością <50 zeta kosztowało ale możliwe, że używka. Brandu nie pamiętam. Leży gdzieś zakamuflowane.
Maty pod fotele powiedziałbym, że są obowiązkowe. Tzn sam nie mam ale mam drugi komplet foteli kupiony specjalnie pod foteliki. Fabrycznie mam alcantarę, po doświadczeniach już wiem, żeby dłużej nie trzymać na niej fotelików bo się nieodwracalnie wygniata. Kupiłem cały drugi rząd za 400 zeta...a potem jeszcze jeden za 500 bo znalazłem boczne z wersji 7 osobowej więc jak przyjdzie czas na przeróbkę to będą jak znalazł. Taki czterolatek ma azymut ustawiony na kałuże i największe błoto. Potem wsadzasz to to do środka a to to dosięga nogami do oparcia i robi totalną masakrę w środku. Jeszcze jedno polecam. Założyć coś, jakąś skarpetę, na fabryczne zapinki pasów. Jak się do nich piasek z butów nasypie, a po wyjeździe na morze się nasypie, to kicha. Pasów nie da się zapiąć.
|
|
|
#59 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
cenne uwagi.
Ja teraz po zakupie jednego do focusa, szukam drugiego do mondka. Warunek, duzy wygodny i głowa ma nie lecieć, a ma być tyłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety w mondku po środku tego nie zamontuje, chyba tam nie ma isofixa. Ale rozważam montaz na pasy.
|
|
|
#60 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-07-2015
Model: C-MAX Mk2
Silnik: 2.0 TDCi
|
a co z tymi schowkami w podlodze.
Np w C-maxie sa dwa. 8* gwiazdek stosuje ksiazki itp ale nie wszyscy polecaja ta metode. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Producent np Britax Romer niezaleca montazu fotelikow (oczywiscie z noga potpierajaca) po tych stronach gdzie sa schowki. Dotyczy to takze S-max'a! I wyglada ze ok kupujesz duzego rodzinnego vana masz 2 foteliki RWF (z noga podpierajaca) i mozesz je zamontowac (wg producenta) tylko na przednim i srodkowym miejscu. WTF? A np Axkid pozwala na montaz RWF na wszystkich miejscach. Ostatnio edytowane przez tiefe ; 31-03-2017 o 15:18 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|