![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX TITANIUM
Silnik: 2.0 TDCI 163ps
Rocznik: 2011
|
Witajcie, odgrzeje troszkę kotleta. Jestem posiadaczem webasto fabrycznego i zastanawiam się czy w lecie można z tego skorzystać w celu schłodzenia, przewietrzenia samochodu, ale w instrukcji nic o tym nie piszą. Doczytałem tutaj, że należy równocześnie nacisnąć on i off i zaświeci się kontrolka na zielono, ale u mnie nic się niedzieje. Oświeci mnie ktoś o co z tym chodzi, nadmienię, że moje auto to S-max 2011r
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Przy oryginalnym webasto,takim z fabryki opcja 2xON/OFF nie działa-nie jest obsługiwane przełączenie pieca zima/lato.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
Dzięki Marcin za szybką odpowiedź, wychodzi na to, że na lato pilota trzeba odpiąć od kluczyka i schować do szafki do kolejnej zimy, a miałem nadzieję, że da się wykorzystać w gorące dni.
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
z tego co wyczytałem to tylko wentylator włączę tak?
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
FCP member
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Próbowałem, niestety nie działa wentylacja na żadnej centralce.
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Galaxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010
|
Witam
Powrócę do tematu uruchamiania grzania. Mam taki problem: nie działa mi programowanie webasta w Conversie. Generalnie webasto jest sprawne bo opcja 'grzej teraz' działa bez zarzutu, ale programowanie już niestety nie. Byłem z tym problemem w serwisie i niestety rozłożyli ręce. Potwierdzili, że jest sprawne, testowali, ale polegli przy próbie uruchomienia przez programowanie. Oczywiście wiem, że nie w każdych warunkach webasto się uruchomi, musi być odpowiednio niska temp. i itd., ale skoro w mogę je uruchomić teraz, to zaprogramowanie uruchomienia na za pół godziny też powinno zadziałać.. a jednak nie działa. Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim problemem? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
FCP member
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Przeczytaj instrukcję. Programie się godzinę odjazdu. I dodatkowo czas pomiędzy programowaniem a odjazdem musi być dłuższy niż...
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|