![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
zaraz zaraz, mówimy o tyle ?
w tyle tłoczki się wkręca, mało tego tam jest taki czpień na tłoczku, że musisz trafić w frez na klocku powiem Ci szczerze.... oddaj to do mechanika, bo to są hamulce a zadajesz pytania i widać, że tego nie robiłeś co do przodu, to jak naciśniesz pare razy hamulec to samo się ułoży |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] opis Forda [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Po wymianie tylnych klocków - kilka razy naciskamy pedał hamulca - kilka razy zaciągamy dźwignię hamulca ręcznego Nie stresować się - u mnie, dopiero po kilku dniach, samoregulator ułożył się poprawnie Na początku, ręczny łapał" pod sufitem" Zainwestuj w zestaw do wciskania tłoczków - kosztuje "grosze" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 28-03-2017 o 13:55 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
dokładnie mam taki zestaw, chyba 30 zł za niego dałem.
od tej pory praca przyjemna, lekka i radosna |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-08-2016
Model: Focus
Silnik: 2.0 ST170
Rocznik: 2003
|
Mam coś takiego jak w załączniku , do tego podkładka o średnicy tłoczka i coś żeby trzymało z drugiej strony zacisku i damy radę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
NIE
tylny tłoczek musi być jednocześnie: - wciskany - wkręcany Ściskiem ze zdjęcia NIE dasz rady wkręcać tylnego tłoczka OBEJŻYJ film który zalinkowałem powyżej pozdrawiam Arturek
|
|
|
#16 |
|
|
Los chciał, żebym tego dzisiaj nie zrobił. Przyszły mi za małe tarcze, rzekomo pod ten model foczki. Zamiast sprawdzić od razu zdemontowałem wszystko, może i dobrze, przynajmniej wiem że tłoczek ani drgnie i wymaga regeneracji.
Poskładałem z powrotem stare tarcze, klocki i jadę do mechanika z rana, bo nieźle rozwaliłem Sobie palec, przy zakładaniu linki od ręcznego :/ A takie klucze to sobie sprawię następnym razem. Dzięki wszystkim za rady Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Konani ; 28-03-2017 o 20:10 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
ja się nie dziwie że nie mogłeś, bo tył się WKRĘCA i wciska a nie tylko wciska, zepsujesz zacisk
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Spoko, blacha z dziurką na śrubę od imadełka się tylko skrzywiła na zacisku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trochę za późno mi o tym napisaliście, jak już się brałem za robotę, dopiero to przeczytałem jak wróciłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mechanik mi zrobi tylną oś za 100zł + może jakieś gumki. Nie ma tam dużo roboty, bo wszystko odrdzewione. Tylko wykręcić, ustawić tłoczek i założyć nowe, tylko palec tak uszkodzony, że sam tego nie zrobię. Ostatnio edytowane przez Konani ; 29-03-2017 o 08:04 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
przecież w poście 11 masz wszystko wytłumaczone z 12:03
tak czytasz bez przyrządu do wkręcania się za to nie zabieraj |
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
No fakt coś tam pisałeś, ale już miałem swój plan w głowie jak się za to zabrać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|