![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Patryk
Model: FOCUS
Silnik: 1.5 TDCi
Rocznik: 2015
|
Witam czy wie ktoś jak wyciągnąć wentylator nawiewu z Focusa MK2 po lifcie ? Rozebrałem całą konsole, zegary, radio, panel klimy,tunel środkowy, kratki nawiewu, kierownicę wraz z kolumną, pedał hamulca, gazu i dupa dalej nie ma jak go wyciągnąć już mam takiego wkur.... Ford chyba stwierdził że to się nigdy nie popsuje i nikt tego nie będzie wymieniał. Wentylator jest po stronie kierowcy wsunięty w obudowę nagrzewnicy niestety nie da się go wysunąć bo przegroda wraz z wygłuszeniem zaraz zanim ma wybrzuszenie i nie da go się cofnąć, prawdopodobnie trzeba wyjechać cała nagrzewnicą i stelażem konsoli w tył auta i wtedy go wysunąć ale jak wyciągnąć tą nagrzewnice w całości i ten stelaż z podszybiem ? A może jest jakiś prostszy sposób na wymianę tego wentylatora ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
czyżby nikt nie wymieniał wentylatora nawiewu jeszcze u siebie ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
dzięki bardzo przydatne informacje tylko może ktoś mi powiedzieć czy dobrze to zrozumiałem silnik wentylatora który jest po stronie kierowcy wyciągamy od strony pasażera po zdemontowaniu mechanizmu obiegu powietrza ?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
wielkie dzięki w sobotę się zabieram poraz kolejny za to mam nadzieje że się uda tym razem.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|