Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-04-2017, 09:05   #6261
emte3
ford::advanced

Imię: Mirek
Model: KUGA ST LINE X AWDi S MAX II
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2020 i 2016
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może w benzynach nie puszcza bez zapiętego pasa? Bo ja mam tak samo.
U mnie w klekocie puszcza bez zapiętych pasów.

emte3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 09:07   #6262
taajniak
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może w benzynach nie puszcza bez zapiętego pasa? Bo ja mam tak samo. Z zaciąganiem nie sprawdzałem.
Przy okazji - @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , jak tam wnioski o spalaniu po chipie? Brak, bo jeździsz 180 po obwodnicy? ;-)
Wychodzi podobnie... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - różnicę widać w trasie jadąc stałą prędkością, jest trochę mniejsze to spalanie.

Chip u Heko to była bardzo dobra decyzja, bo wrażeni z jazdy tym autem są po prostu niesamowite. Ja to tylko ciekaw jestem, jak by ten ecoboost latał na jakieś skrzyni typu DSG Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z resztą na weekend jadę do do Chorwacji, to będę miał prawdziwy obraz. Jak by mi się udało całą trasę przejechać ze spalaniem poniżej 10 litrów, to byłoby super, chociaż ja w osobiście w to nie wierzę, bo na bank mnie pokusi żeby sobie depnąć.
taajniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 09:20   #6263
leszek
ford::professional

Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95

omijaj autostrady Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to zejdziesz do 8,5l
leszek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 09:37   #6264
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Jak mu Polizei zamacha w Austrii, to zwolni do 60 do końca wyprawy. ;-)
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 09:40   #6265
kubiba

Imię: Bartłomiej
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 1.5 EB 160 KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Co do podwójnego ryglowania, to wydaje mi się że mam i nei trzeba pilotem ,wystarczy dwa razy palec na klamkę położyć.

Według specyfikacji
Autoalarm Thatcham - obwodowy i pojemnościowy (zawiera dwuetapowe ryglowanie zamków)
Tak na klamkę wystarczy położyć. Nawiązywałem do pilota, bo chodziło mi o zamknięcie samochodu z zewnątrz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kubiba jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 10:02   #6266
jvc
Feel The Difference

Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Podwójne ryglowanie mam , od środka nie otworzy przy podwójnym zamknięciu.
Z palca też działa ,dwukrotne naciśniecie na klamkę , nawet słychać że druki klik jest inny.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2017, 10:59   #6267
taajniak

Cytat:
Jak mu Polizei zamacha w Austrii, to zwolni do 60 do końca wyprawy. ;-)
Spokojnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - Ja do Austrii nawet nie wjeżdżam, bo wszyscy tamtędy latają.
W tym roku planuje w Brnie odbić na Słowację E65 i tamtędy myknąć...

Wcześniej jeździłem jeszcze inaczej - całkiem przez Słowację.

A co do machania, to jak mi rok temu fotoradar zamachał w Budapeszcie, to dopiero poczułem mandat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....

Ps. na węgrzech każda bramownia a'la nasz viatoll to fotoradar [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Szkoda tylko że rok temu o tym nie widziałem.
Stary 26-04-2017, 15:06   #6268
emte3

Cytat:
Napisał taajniak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spokojnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - Ja do Austrii nawet nie wjeżdżam, bo wszyscy tamtędy latają.
W tym roku planuje w Brnie odbić na Słowację E65 i tamtędy myknąć...
To też musisz uważać, Bracia Słowianie z południa też kochają nas miłością czystą, a policji tam trochę stoi, do tego kilka Superbów 4x4 w sedanie i Passaty (to te cywilne) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko nie pchaj się w godzinach popołudniowych na Bratysławę, prawie zawsze są spore korki.
Jeżdżę ta trasą nawet i dwa razy w miesiącu...
Stary 26-04-2017, 16:44   #6269
taajniak

Cytat:
Napisał emte3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To też musisz uważać, Bracia Słowianie z południa też kochają nas miłością czystą, a policji tam trochę stoi, do tego kilka Superbów 4x4 w sedanie i Passaty (to te cywilne) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko nie pchaj się w godzinach popołudniowych na Bratysławę, prawie zawsze są spore korki.
Jeżdżę ta trasą nawet i dwa razy w miesiącu...
Dzięki za informację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., na wyjazdy zawsze przez noc jadę to pewnie nie będzie korków, a jaką miłością pałają do nas nasi bracia z południa i na ile ją wyceniają to ja doskonale wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).

Na Słowacji to ja zawsze grzeczny jestem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Stary 26-04-2017, 17:02   #6270
emte3

Ze Słowakami jakoś łatwiej się dogadać niż Pepikami, ja zawsze ustawiam tempomat na 130 i spokój Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pamiętaj też, że przez Bratysławę, mimo że to autostrada, to jest ograniczenie do 90 km/h....a u Madziarów już z górki, nie są tak restrykcyjni.
Przyjemnej podróży Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania