![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2004
|
Hej,
Proszę o pomoc. Chciałbym ustalić przyczynę hałasu. Mam nadzieje, że poniższe filmiki pomogą komuś określić jego przyczynę. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Na jednym z filmików zbliżyłem obraz na jedną z opasek, wydaje się, że się zniekształciła, czy może to być powód do wydawania takich dźwięków. Jak widać na wyższych obrotach hałas silnika zagłusza ten dziwny dźwięk ale na niskich pracuje niczym traktor. Nie wiem czy filmiki wystarczająco to obrazują. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
Dla mnie coś jakby nieszczelność
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-08-2016
Model: Focus
Silnik: 2.0 ST170
Rocznik: 2003
|
To wygląda na nieszczelność na kolektorze dolotowym, w sumie podobnie by było na wydechowym.
Wsadź tam rękę i sprawdź dookoła kolektora w którym miejscu dmucha. Możesz sobie dodać gazu, wtedy przedmuch powinien być większy i łatwiej będzie go zlokalizować. Ostatnio edytowane przez Konani ; 22-05-2017 o 11:00 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|