![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Opel Vectra C
Silnik: Z18XE
Rocznik: 2003
|
Nr VIN: WF0GXXGBBG9P79617
Link do ogłoszenia: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Po rozmowie ze sprzedającym: 1. Ostatnim właścicielem osoba prywatna. 2. Samochód na zimówkach, brak drugiego kompletu kół/opon. 3. Cena absolutnie sztywna, niepodlegająca negocjacji. Prośba o weryfikację w bazie Forda, przebieg moim zdaniem realny (takie auta się zdarzają), cena, o ile potwierdzi się przebieg i stan auta, nawet adekwatna, ale... Na dzień dobry trzeba samochód doposażyć w tempomat (muszę mieć) - ca. 500 zł + koła letnie - ca. 2500 zł, co na starcie daje kwotę 38.000 zł. Prośba do szanownych forumowiczów o komentarz i ew. pomoc w sprawdzeniu historii samochodu. Być może ktoś był i oglądał. Pozdrawiam Łukasz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Firma ma dobre opinie z tego co pamiętam
|
|
|
|
#3 |
|
|
Opinie są pochlebne, choć jest ich niewiele.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Sprzedany:
WF0GXXGBBG9P79617 Ford Mondeo 4.5.2017 przebieg 91300 tys. Niemcy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dziękuję wojtekn za informację.
Taki przebieg ma też na zdjęciach wykonanych w kraju, przyjechał więc pewnie na lawecie. Nic więcej nie ma w systemie? Autobaza, autodna, etc. w swoich raportach nie podaje nic na temat historii serwisowej. Sprzedający twierdzi, że do samochodu jest książka serwisowa, co pozwala przypuszczać, że jakaś historia powinna być. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Pojawił się jeszcze jeden kandydat, którego pojadę dzisiaj zobaczyć:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] VIN: WF0GXXGBBG7L09967 Zgodnie ze szwedzką stronką (Fordonsuppgifter) 18.05.2016 r. przebieg wynosił 147207 km. Jako, że jest to auto ze Szwecji, liczyłem na wzmocnione gniazda (w wersji FFV), ale niestety jest to standardowy Duratec (auto będzie zagazowane). Odstrasza mnie również pierwszy sort produkcji. Na plus: koła letnie i tempomat, może uda się coś ubić. Prośba o Wasze opinie, za które z góry dziękuję. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Witam,
samochodu ostatecznie nie obejrzałem, bo zupełnie przypadkowo napatoczyłem się na inny. Brak ogłoszenia, jeszcze nie jest wystawiony, miałem wieć okazję pooglądać go w wersji nieupranej / niepicowanej. VIN: WF0GXXGBBG9P77390 Stan licznika: 136 kkm Bardzo ładnie wyposażony samochód, wersja Business coś tam, na moje oko bez większych przygód blacharsko - lakierniczych. Cieniowany lewy tylny błotnik (gr. powłoki 200um), cała reszta raczej w oryginale (90-120 um), wszystkie szyby z lat 08-09. Autobaza / autodna nic konkretnego nie podaje. Do samochodu bogata lista faktur, z których wynika logiczna historia samochodu (na fakturach przebiegi). Z tego co pamiętam auto robiło do 2015 roku po 12 kkm rocznie (do 72 kkm), potem w dwa lata ponad 60, do 135 kkm i przyjechało do Polski. Pierwszym właścicielem Szwed, potem to nie wiem, na końcu firma sprzedająca samochody (w Szwecji liczona jako właściciel). W poniedziałek jestem umówiony na oględziny przed-zakupowe w ASO Forda, choć słyszałem różne opinie na temat jakości takich oględzin. Cena dość wygórowana - 300zł. Ale jeśli tylko jest warto, to jak najbardziej. Ktoś coś może jeszcze podpowiedzieć? Ktoś korzystał z Serwisu Forda przed zakupem? Z góry dziękuję za wszelkie informacje, szczególnie dotyczące samochodu, jego historii, ew. szkód, etc. Pozdrawiam Łukasz |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
przebieg realny
Cytat:
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Idąc tym tropem ostatecznie podjadę w poniedziałek do znajomego mechaniora, nie będzie chyba gorszy od ASO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-06-2017
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 Duretec
Rocznik: 2008
|
Witam kolegów.
Podepnę się pod wątek, jestem na kupnie podobnego auta. Też widziałem to ogłoszenie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] VIN: WF0GXXGBBG7L09967 Mam pytanie odnośnie wiarygodności ostatniego wpisu przebiegu przy przeglądzie w Szwecji. Widnieje tam tylko ostatni wpis. Brak jest wpisów pośrednich. Pytanie, czy nie można w Szwecji skręcić licznika przed ostatnim przeglądem wiedząc, ze auto będzie ekspediowane do Polski? Jeśli ktoś ma jakieś uwagi bardzo proszę o wszelkie podpowiedzi. Mam też kilka innych aut na oku, poniżej linki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] To auto oglądałem, silnik wymyty aż się ręce ślizgają po otwarciu maski. W Niemczech znalazłem ostatni stan licznika z grudnia 2016 r. 214 tys. razem ze zdjęciami od dealera, chyba był kręcony. Kolejne auto [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i kolejne [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Proszę o wszelkie sugestie. Ostatnio edytowane przez Jerryg ; 17-06-2017 o 17:00 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|