![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#191 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Zasygnalizuje, że wysłałeś sygnał włączenia. I tyle.
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
To trochę lipa, bo w instrukcji pilota t91 - takiego samego jak do fordowskiego webasto jest napisane:
"Dioda świetlna nadajnika ręcznego wskazuje, czy sygnał został odebrany. Po odebraniu sygnału stan aktywności eksploatacyjnej urządzenia grzewczego lub wentylacji wskazywany przez krótkie, pulsujące sygnały świetlne (po upływie każdych 2 sekund). Wskaźnik pracy urządzenia wygasa: - po upływie zaprogramowanego czasu włączenia - po wyłączeniu przy pomocy urządzenia Telestart" |
|
|
|
|
|
#193 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
A ten wskaźnik to nie w aucie?
|
|
|
|
|
|
#194 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Karol
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2001
|
Panowie coś się zmieniło przy zakładaniu analogowego DW-50 i jego podłączenia do klimatronika?
Dalej ingerujemy w ten przewód? "Z panelu bezpieczników pod kierownicą wypiąć szarą wtyczkę C502. Przeciąć przewód 0,5 zielono/niebieski wchodzący na 16 pole. Do uciętych końców przewodu dolutować przewody z wiązki „dmuchawa” ogrzewania. Przewód 4czarno/fioletowy – do wtyczki, 4czarny – do przewodu w kierunku instalacji pojazdu." Musi być IPCU czy mamy już jakieś inne rozwiązanie? Będzie działać dmuchawa tylko na maksa czy jak ustawie na panelu manualnie przed załączeniem? Jak nie podłącze to nagrzeje tylko silnik? pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#196 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Potrzeba IPCU bo inaczej dmuchawa wyżłopie Ci akumulator w 20 minut kręcąc się na maxa.
Jak nie podłączysz dmuchawy to nagrzeje Ci silnik Twoje webasto (nie wiem skąd wytrzasnąłeś ten zabytek DW-50)
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
#197 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Karol
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2001
|
Zabytek zabytkiem, przelewowe bez pompki paliwa i własna pompka cieczy.
podłączenie pod klimatronic takie jak napisałem? Jaki koszt tego IPCU? |
|
|
|
|
|
#198 |
|
ford::average
![]() Imię: daniel
Model: s-max Titanium s Focus mk3
Silnik: 2.2 tdci 1.0 ecoboost
Rocznik: 2011 2014
|
Witam, powoli zabieram sie za montaż webasto do forda.
Moje pytanie jest następujące, w którym miejscu podłączyć zasilanie do pompki paliwa. Czy można poprosić o zdjęcia gdzie jest wpięte zasilanie dla paliwa. Silnik 2.0 tdci Kolejne pytanie w którym miejscu podłączyć CAN, Kolor kabli to fioletowo pomarańczowy i szaro pomarańczowy . |
|
|
|
|
|
#199 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Jaką macie temperaturę płynu chłodzącego gry przychodzicie do auta o godzinie zaprogramowanej na Conversie. U mnie przy temperaturze zewnętrznej w okolicy zera temperatura płynu wynosi 48-50 stopni. Zastanawiam się czy to nie za mało. W samochodzie czuć że jest cieplej niż normalnie, ale nie jest to ukrop jak niektórzy opisywali.
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
FCP member
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI