![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo MK2 Ghia
Silnik: 2.0i
Rocznik: 1998
|
Cześć,
w moim (posiadanym od nowości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) autku padł pilot/centralka/? - od dłuższego czasu nie zamykałem auta, do czasu pomyłki i mam problem - nie mogę wyłączyć alarmu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wyjąłem kostkę z głośnika, więc nie wyje, tylko migacze - auto odpala... Macie wiedzę jak wyłączyć całkowicie alarm? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
ps.
Jeżeli nie do wyłączenia przez normalnego użytkownika, to możne ktoś poleci "magika" z okolic Szczecina? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
To nie jest alarm fabryczny, tylko dokładany w ASO... Fabryczny nie ma "głośnika".
|
|
|
|
#4 |
|
|
Jesteś pewien?
W instrukcji zgadza się rozmieszczenie czujek ruchu - ilustracje oraz podpisany bezpiecznik (po którego wyjęciu migacze świecą z prędkością stroboskopu,) Ten głośnik to taki bardziej Buczek, koło wlewu paliwa, na szybie jest naklejony symbol trąbki z klejon.paskiem jakby anteny... Szukałem centralki z nie znalazłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Podasz VIN to wszytko będzie jasne. BTW - nie ma czegoś takiego jak "centralka alarmu fabrycznego". Alarm fabryczny jest realizowany przez moduł BCMi ("moduł komfort", skrzynke bezpieczników nad nogami pasażera). To jest jedna z FUNKCJI (zadań) tego modułu.
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Na zdjęciach "bzyczek" i wspomniany symbol/antena(?) na szybie
VIN: WF0NXXGGBNWT62611 98` kombi Ghia Kurcze - jeżdżę nim "po ojcu", dotąd nigdy nie zawiódł - mimo pełnoletności zawsze nas dowoził na miejsce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
Rocznik: 2001
|
idź po tym kabelku na pewno zaprowadzi cie do modułu od tego alarmu
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
Rocznik: 2001
|
może dla zmyłki moduł siedzi własnie w tylnym boczku
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Z tego co znalazłem, to moduł komfortu obsługuje cent.zamek & alarm. W takim wypadku, czy wypięcie wtyczek załatwi sprawę ? Ewentualnie wymienić na taki, który nie obsługuje seryjnie alarmu? hmmm tym dalej w las, tym głupsze mam pomysły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aktualizacja: Odłączyłem wtyczką jak na zdjęciu - alarm przestał się aktywować :o Dzisiaj dojechałem rano do pracy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wiecie za co jeszcze może być odpowiedzialny odłączony "moduł" ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez tomekow ; 18-08-2017 o 07:45 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|