Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-09-2017, 22:26   #541
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Podjazd pod górkę: Hill Assist

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
o

Wygodniej już się nie da zaprojektować HLA. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jest dopracowany. Jeżeli masz lepszy pomysł od inżynierów to napisz jaki i jakie są tego plusy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja innej opcji nie widzę od tej która jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sprawuje się bardzo fajnie i jestem zadowolony z MODa ale czasem zdarza się ze stoi się pod gore dłużej niż te kilka sekund i można by na ten czas zdjąć nogę z hamulca zupełnie i trzymać ją już nad "gazem". Po co mam przez kilkanaście sekund deptać hamulec jak może to za mnie zrobić auto jak już coś takiego realizuje? Wiem ze to jest jedynie asystent ruszania pod górę a nie automatyczny hamulec... ale mógłby nim być jako opcja konfiguracyjna

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 08-09-2017 o 22:31
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2017, 22:32   #542
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Podjazd pod górkę: Hill Assist

HLA to nie hamulec a wspomaganie ruszania pod górę
W tym rzecz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jako wspomaganie ruszania wykonuje swoją pracę w 100 % , jako hamulec nie. Ale to nie hamulec
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2017, 22:33   #543
metmusic

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
HLA to nie hamulec a wspomaganie ruszania pod górę

W tym rzecz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jako wspomaganie ruszania wykonuje swoją pracę w 100 % , jako hamulec nie. Ale to nie hamulec

Zgadza się. Dokładnie to napisałem w ostatnim zdaniu. Tylko właśnie jako opcja mógłby być hamulcem. Nic chyba nie stoi na przeszkodzie...
Stary 08-09-2017, 22:47   #544
artur1970

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

Tylko jak biedny system będzie dostawał info, że kierowca chce stać na hamulcu 5, 10 czy 25 minut. Ale mam dla Ciebie dobrą informację - już wymyślono taki system, nie musisz trzymać nogi na hamulcu - wystarczy zaciągnąć ręczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps. czytałem, szukam
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-09-2017, 22:50   #545
metmusic

Domyślnie Podjazd pod górkę: Hill Assist

Cytat:
Napisał artur1970 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko jak biedny system będzie dostawał info, że kierowca chce stać na hamulcu 5, 10 czy 25 minut. Ale mam dla Ciebie dobrą informację - już wymyślono taki system, nie musisz trzymać nogi na hamulcu - wystarczy zaciągnąć ręczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps. czytałem, szukam

Hehe zgadza się. Wiesz ja bardziej myśle w kategoriach automatyzacji jeśli coś się da. Myśle ze znajdzie się więcej elektronicznych/automatycznych systemów które są bardziej niepotrzebne niż to o czym ja myśle w wypadku HLA. A skąd będzie wiedział? Dopóki nie dodam gazu ma trzymać hamulec.

Poza tym to dyskusja stricte akademicka. Jest takie HLA a nie inne i tyle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jest Ok. To do czego służy jest w 100% satysfakcjonujące.

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 08-09-2017 o 23:35
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-09-2017, 22:54   #546
Golson

Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018

Odpaliłem i ja.

Największy problem z wymianą pompy to późniejsze odpowietrzanie hamulców. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

No ale działa... to teraz reszta gratów znowu musi poleżakować kilka miesięcy i czas na ACC chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Loża Szyderców#16

TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif
Golson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-09-2017, 23:52   #547
pgrob

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał Golson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpaliłem i ja.
przedlifta czy polifta ?
pgrob jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2017, 07:47   #548
Golson

Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018

Przedlifta. Ale w 100% sam począwszy od przełożenia YAW-a przez przełożenie pompy po odpalenie wszystkiego. W kwestiach odpalania pomocny okazał się telefon do @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i metoda prób i błędów.

Najgorsze ze wszystkiego to odpowietrzanie hamulców po całym zabiegu. Odpowietrzanie forscanem nie daje właściwie nic poza odpowietrzeniem samej pompy, a do klasycznego odpowietrzenia żeby się nie męczyć to trzeba zrzucić tylne koła no i mieć druga osobę do pompowania pedałem z czym był największy problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Loża Szyderców#16

TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif
Golson jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2017, 12:49   #549
artur1970

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

A było dać 5 złociszy zbieraczom 😁
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2017, 21:07   #550
pgrob

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał Golson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najgorsze ze wszystkiego to odpowietrzanie hamulców po całym zabiegu.
Wiem, bo też wszystko u siebie w przedlifcie robiłem sam (gdzieś to w tym wątku lub wątku o ACC opisałem), ale przy odpowietrzeniu hamulców pomagał mi syn. Bez drugiej osoby ciężko to dobrze zrobić.
pgrob jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania