Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-10-2017, 09:22   #71
czarli02

Domyślnie Odp: Zakup Forda S-maxa 2.0 tdci

A z czego wynika dość duża różnica w cenie Maksia z 2.0 TDCi a 2.0 Duratec z tego samego rocznika i takim samym wyposażeniem...? W ogłoszeniach zauważyłem, że dysponując kwotą 40 tys. PLN mam dość dużo propozycji poliftowych diesli, a zero z benzyną... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-10-2017, 09:32   #72
stingerA6
Tańczący z S-Maxami

Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985

Proporcja 2.0 duratec do tdci 1 do 50 jak nie 100.
Z drugiej strony 2.0 tdci to na tyle udana konstrukcja, że moim zdaniem nie warto się jej bać (nawet jazda miejska nie stanowi problemu)
Stary 29-10-2017, 22:31   #73
kalkulator
ford::beginner

Imię: jan
Model: smax
Silnik: 2.0d 163KM
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał stingerA6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Proporcja 2.0 duratec do tdci 1 do 50 jak nie 100.
Z drugiej strony 2.0 tdci to na tyle udana konstrukcja, że moim zdaniem nie warto się jej bać (nawet jazda miejska nie stanowi problemu)
Potwierdzam.Ujeżdżam drugiego Maxa 2.0tdci.15kkm średnio rocznie,Z czego 10kkkm to miasto.Raz w tygodniu lecę obwodnicą żeby się przedmuchał i już.Nie ma się czego bać.Nigdy nie miałem żadnych problemów z DPF.
Stary 29-10-2017, 22:33   #74
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

Bo DPF jest jak PIS.. strasza a w kraju coraz lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-11-2017, 18:27   #75
czarli02

Pytanie mam do użytkowników S-Maxa z motorem 2.0 Duratec 145 KM, bo jak czytam niektóre posty, to już sam nie wiem... Posty w stylu "dej se chopie siana, Maksiu z tym silnikiem w ogóle nie jedzie - muł..."
Zaznaczam, że teraz na co dzień śmigam Toyką Corollą 1.6 VVTi, która ma tylko 110 koni, a nie sądzę, że jakimś zawalidrogą jestem - sportowych czasów się tym nie wykręci, ale można bardzo płynnie i dynamicznie się poruszać.
Na "papierze" dane o osiągach są podobne, więc domyślam się, że aż tak tragicznie chyba nie jest, co...???
Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-11-2017, 07:57   #76
kalkulator
ford::beginner

Imię: jan
Model: smax
Silnik: 2.0d 163KM

Tylko corolla jest lżejszy i niższym autem.W smaxie przy 120km/h jest 3500obr.Do jeżdżenia wokół komina spoko ale trasa Ciebie i auto umęczy.
Stary 05-11-2017, 09:22   #77
Parch

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE

Cytat:
Napisał kalkulator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do jeżdżenia wokół komina spoko ale trasa Ciebie i auto umęczy.
Proszę o podanie konkretów, dlaczego trasa robiona S-MAX'em z silnikiem 2.0 Duratec HE ma auto i kogoś umęczyć.
Tymczasem wpis uważam za bezsensowny.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-11-2017, 11:53   #78
czarli02

Cytat:
Napisał kalkulator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko corolla jest lżejszy i niższym autem.W smaxie przy 120km/h jest 3500obr.Do jeżdżenia wokół komina spoko ale trasa Ciebie i auto umęczy.
No właśnie brałem to pod uwagę - Duratec ma jednak te 35 koników więcej i jeśli to prawda że "setkę" ukręci poniżej 11 sekund, to to dla mnie już wtstarczy.
Na polskich drogach nie przekraczam w zasadzie 100km/h, na autobahnie - 130.
No i ja trzeba wyprzedzić coś, to nie mam serca w gardle - spokojnie wyprzedzam... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-11-2017, 11:58   #79
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

2.0 benzyna idzie nieźle, trzeba jednak przyspieszenie mieszać biegami, ale daje rade
Stary 05-11-2017, 13:22   #80
Parch

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE

Cytat:
Napisał czarli02 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na polskich drogach nie przekraczam w zasadzie 100km/h, na autobahnie - 130.
Czyli ten motor ma dużą szansę Ciebie zadowolić. Jeśli poważnie rozważasz zakup takiej konfiguracji, to skoncentruj się na poliftach (od października 2010) i dokładnie (czyt. na spokojnie, bez emocji) sprawdź stan techniczny auta.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania