![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-09-2016
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2005
|
Witam, podczas próby wyłączenia kontrolki od niezapiętych pasów tak się pobawiłem elmconfigiem, że świeci mi się kontrolka od poduszki powietrznej. Potrzebuję ustawień modułu RCM do mojego Focusa, czy coś takiego znajdę w internecie? Do ff3 wiem że jest w programie focccus ale elmc nie ma :-( a niestety swoich ustawień nie zapisałem. Bardzo proszę o pomoc
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
ja mam 6 poduszek powietrznych t.j 2 czołowe, 2 w fotelach i 2 kurtyny i 2 napinacze czy może ktoś z was wyrzucił by swoje ustawiania z elmconfig z RCM? Przy takim wyposażeniu
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Brak wyobraźni w takiej zabawie grozi śmiercią lub kalectwem nie tylko Tobie ale i Bogu ducha winnym znajomym/rodzinie/przygodnym pasażerom! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po co się bierzesz za rzeczy ważne dla bezpieczeństwa jak nie rozumiesz nawet znaczenia klawisza "Load from AS-Built" widocznego jak byk na ekranie ELMConfig!!! Czasem to mnie już nerwy ponoszą na takich "domorosłych konfiguratorów" nie mających najbladszego pojęcia o tym co robią! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Poradziłem sobie i dobrze że bez pomocy takich geniuszy jak ty, którzy wszystko wiedzieli od urodzenia. I twoje wywody o rodzinie Ziobrze itp. To już po prostu majstersztyk! Ty swoim jadem więcej złego zrobisz, aniżeli ja pomyłką która w ciągu godziny naprawiłem. Ty oczywiście jesteś wszech wiedzący i nie wiesz co to pomyłka więc nie zrozumiesz biednego mylącego się człowieka.
Ps. A "Load from AS-Built" to nie ten program geniuszu, ale ty to pewnie wiesz tylko tak specjalnie napisałeś Ostatnio edytowane przez tbs ; 26-11-2017 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Sugeruję jednak stanowczo aby następnym razem - jak będziesz czuł się niewyżyty informatycznie - byś sobie raczej pograł w "world of tanks" na przykład... Będzie dla wszystkich bezpieczniej.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-11-2017 o 00:41 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
widzisz to że korzystasz z jakiejś wersji nie znaczy, że wszyscy tak mają panie genialny. Na przyszłość daruj sobie swoje propozycje i rozmyślania bo nic to nie wnosi do tematu, a tylko pokazuje ile masz w sobie jadu i zawistnosci. Może zamiast siedzieć na forum warto popracować nad emocjami?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Ostatnia z takim wyglądem okienek to zdaje się 0.1.8b była... Totalna prehistoria... Ciekaw jestem skąd ją "wytrzasnąłeś"???Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na prawdę będzie dla Ciebie lepiej jak sobie dasz spokój z udawaniem, że się na tym znasz... Mnie nie nabierzesz a sobie krzywdę możesz zrobić...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW - zmieniam rekomendację - przy takich preferencjach do "wykopalisk" nie "world of tanks" a "packman" jest dla Ciebie. Na koniec - zrozum wreszcie o co tu chodzi. Nic mi do Ciebie, ale: - używasz jakichś badziewnych wersji oprogramowania; - należy więc sądzić, że podobnie badziewne masz wyposażenie (kabel); - porywasz się bez doświadczenia na konfigurowanie najbardziej wrażliwych podsystemów auta (RCM, ew. ABS); - takich jak Ty bez wyobraźni niestety jest niemało - ktoś musi wreszcie im przemówić do wyobraźni bo w końcu kiedyś skończy się to tragedią. Nie jesteś niestety pierwszy z komunikatem jak w poście otwierającym. Dokładnie tak samo rozpoczętych wątków pamiętam już chyba ze 3. Więc na prawdę pograj sobie w packmana zamiast uskuteczniać taką "jazdę bez trzymanki"... Bez żartów i bez przesady skończyć może się jak z tym kolesiem, co to bez prawka i po pijaku - za to z 7 koleżankami/kolegami w BMW "przez pomyłkę" i "na prawdę niechcący" przywalił w barierkę i spalił koleżkę w bagażniku żywcem... Też miał siebie "za takiego co to nikt mu nie podskoczy"... To nie jest gra komputerowa - tu nie ma "siedmiu żyć"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-11-2017 o 13:41 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019
|
Potem kupujesz po kimś takim auto i nawet nie wiesz co zepsuł.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Ale chłopcy, problem już naprawiony a wy dalej bilecie pianę. Archaiczny nie Archaiczny widać nie umiesz się przyznać do błędu i tyle. Więcej sensu nie ma już tutaj pisać bo i o czym? Tadziu będzie chwalił się kolejnymi tytułami gier a reszta będzie mu tylko przyklaskiwac bo przecież to jest fachowiec!!!!
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Przy Twoim wyposażeniu nie dał by za to 5zł...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Obyś nigdy nie dowiedział się po spotkaniu niespodziewanego TIRa, czy Ci się udało naprawić czy nie. No i nie zapomnij poinformować o swoich nieudolnych działaniach ewentualnego kupującego Twoje autko. Aby wiedział, że musi Twoje umiejętności rzetelnie sprawdzić w trosce o własne życie.
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|