![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
Tańczący z S-Maxami
![]() Zarejestrowany: 11-05-2014
Model: Romet
Silnik: Wigry
Rocznik: 1985
|
Nurtuje mnie jeden (według mnie) feler.
Przy trybie włącznika AUTO, odpalenie samochodu wieczorową porą (w moim przypadku wciśnięcie przyciski Power), powoduje: - odplenie palników - przygaszenie palników w momencie pracy rozrusznika - ponowne odpalenie palników. Czy u wszystkich tak jest? Czy ten typ tak ma? Nurtuje mnie to ze wzgledu na żywotność palników. Jak wiadomo najbardziej im szkodzi włączanie/wyłączanie, przy jeszcze nierozświetlonej lampie. Jest oczywiście na to sposób. Włączenie przed odpaleniem przełącznika w pozycje 0, ale nie po to jest automat aby wahlować włącznikiem. Macie może na to jakiś pomysł?
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić." "Forum to nie agencja towarzyska. Wszystkim nie dogodzimy" Ostatnio edytowane przez stingerA6 ; 28-11-2017 o 00:01 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
Hehe w Fordzie najwidoczniej automat jest tylko po to żeby zapalać światła w tunelu. Wszyscy tak mamy. Ja wyłączam światła przy wysiadaniu.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
|
Niestety. Tak jest i nic z tym nie zrobisz :/ Już gdzieś szedł ten temat ze 2 lata temu. Czy co i jak da się*przerobić. W sensie był pomysł przerobienia przełącznika od świateł tak żeby zapodawał opóźnienie na auto ale wszystkich przystopował tedi_k. Hola, hola Pany, do całego przełącznika są 3 druty: prónd, masa i CAN. A w środku? A w środku cipek. Jak ktoś przeprogramuje tego cipka to pohula jak należy a jak nie to biera pany co ford dał.
Było Mondeo MK3, był Focus MK2, jest pekaes - pierwszy po wizycie u Heko reszta się nie doczekałaOstatnio edytowane przez latar ; 28-11-2017 o 08:27 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Tańczący z S-Maxami
|
No jak słuszę, że rządzi tym chip z can-em, no i Ford nie przewidział opcji innej konfiguracji tego systemu, to ja wywieszam białą flage i muszę z tym żyć.
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-01-2007
Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018
|
Przecież, o ile nie jesteś kurierem i nie gasisz/odpalasz auta 70-100 razy dziennie, to nie skróci żadnej "żywotności" w jakimś zauważalnym stopniu... A jak masz światła w trybie auto i co chwilę gasną/włączają się jeżdżąc po mieście to już wam nie przeszkadza.
Dochodzę do wniosku, że wy jacyś strasznie zestresowani jesteście. Światła oszczędzać, dwumasę oszczędzać, hamulce oszczędzać... przecież przy takim podejściu można się jakiejś nerwicy natręctw nabawić. Auto jest po to by nim jeździć, a nie oszczędzać dla przyszłego właściciela albo utrudniać sobie życie każdego dnia żeby ksenony wytrzymały dwa tygodnie dłużej albo dwumasa 10kkm więcej...
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Tańczący z S-Maxami
|
LIN, Can. .. czy inny szupak, tak czy siak, tak musi być. Ale odbieram to jako programowo niedoróbkę Forda, bo nawet chińskie automaty do włączania świateł, odpalają je po paru sek.
|
|
|
#8 | |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
|
Cytat:
...to tego czasu może też forumowy eRSy będą na kołach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#9 |
|
|
Jest to do ogarnięcia tylko potrzebuje przełącznika na testy.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
u mnie nie zdąża zapalić ksenonów, zanim uruchomi silnik (mam tryb skandynawski).
Nawet podczas dłuższego grzania świec przy mrozie, ksenony odpalają dopiero po rozruchu silnika. jeśli wcisne FordPower bez sprzęgła, to ksenony też się włączą |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|