![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-05-2011
Model: focus c-max
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2005
|
Witam , Panowie mój problem w moim focusie 1.6tdci ,90km jest następujący . Po zapaleniu silnika i próbie jazdy auto zaczyna szarpać i sie dławić w zakresie 1600- 2000obr . Po przekroczeniu tych obrotów auto jedzie normalnie, po ujechaniu 5-10km problem ustaje . Egr wyłączony programowo lecz nie jest zaslepiony , po odpięciu przepływomierza auto jeździ normalnie. oprócz tego podczas jazdy powyzej 120km/h i trzymaniu stałych obrotów auto tak jakby samo zwalniało i przyspieszało . Dodam jeszcze że auto dymi w momencie przechodzenia przez te magiczne 2 tyś obrotów. Kolega wspominał mi że miał podobną sytuację w oplu i okazało się że ma intercooler dziurawy.
Po podpięciu pod komputer zero błedów . Pozdrawiam i proszę o pomoc Ostatnio edytowane przez Orson000 ; 17-12-2017 o 21:12 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
Popraw w tytule, bo 200 tysięcy to 200 000 obrotów, do tylu chyba silnik Ci się nie kręci.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Więc odpowiadam , szarpanie ustało po wymianie 2 świec żarowych oraz zaślepienia zaworu EGR ( wczesniej byl usunięty programowo ) , nie jestem pewein który z tych zabiegów pomógł . Natomiast jeśli chodzi o problemy z turbiną to moje przypuszczenia o jej uszkodzeniu się na szczęście nie potwierdziły ( wygląda jak nowa ) , problem był z nieszczelnością w okolicach serva. PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|