Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-01-2018, 08:57   #1
Mikolajek
ford::beginner

Imię: Adam
Model: Ford C-max
Silnik: 1,6 DOHC TCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Światła adaptacyjne H7 jak wyjąć lampę

Cześć,
mam te dziwne ruchome światła soczewkowe u chyba od tego ruszania ukręcił mi się przewód przy gniazdku żarówki H7. Chcę wyciągnąć lampę i zabrać do domu do lutowania ale nie wiem jak odczepić kostki wpięte w dolnym zewnętrznym rogu lampy. Nie chcę szarpać i kombinować bo narobię jeszcze więcej bałaganu. Ktoś z Was wie jak to wypiąć?
Pozdrawiam
Adam

Mikolajek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2018, 20:03   #2
ChceMiecCMAXa
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8L Duratec HE PFI
Domyślnie Odp: Światła adaptacyjne H7 jak wyjąć lampę

Cytat:
Napisał Mikolajek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć,
mam te dziwne ruchome światła soczewkowe u chyba od tego ruszania ukręcił mi się przewód przy gniazdku żarówki H7. Chcę wyciągnąć lampę i zabrać do domu do lutowania ale nie wiem jak odczepić kostki wpięte w dolnym zewnętrznym rogu lampy. Nie chcę szarpać i kombinować bo narobię jeszcze więcej bałaganu. Ktoś z Was wie jak to wypiąć?
Pozdrawiam
Adam
Mam takie same lamy z ruchomymi soczewkami na żarówki H7. Też bałem się, że urwie przy odłączaniu ale to proste, postaram się to jasno wytłumaczyć. To tak, patrząc od góry na to złącze, to wciskam ten pośrodku zaczep znajdujący się na tej kostce i pociągam ( podobnie jak z tym mniejszym ). Za pierwszym razem ciężko było, ale później schodzi łatwiej.

Ostatnio edytowane przez ChceMiecCMAXa ; 03-01-2018 o 20:12 Powód: poprawa błędów
ChceMiecCMAXa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-01-2018, 09:05   #3
Mikolajek

Dzięki,
dziś wieczorem spróbuję.
Stary 04-01-2018, 11:13   #4
ChceMiecCMAXa
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8L Duratec HE PFI

Cytat:
Napisał Mikolajek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki,
dziś wieczorem spróbuję.
Jak Ci się uda to napisz, bo tak jak pisałem za pierwszym razem schodzi ciężko, bo wiadomo, jak coś dawno było nieruszane to z czasem się zaciśnie.
A pytanie mam do Ciebie, czy kiedyś demontowałeś lub wiesz jak zdemontować czujnika parkowania? Bo odciągam dwa zaczepy i za cholerę nie chcę zejść, a boję się użyć więcej siły, żeby nie uszkodzić czegoś.
ChceMiecCMAXa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-01-2018, 10:32   #5
Mikolajek

Cześć,
niestety nie udało mi się rozpiąć kostki ale znalazłem sobie duży ciepły garaż gdzie mogłem spokojnie dolutować nową kostkę. Kostkę (Hella) z goowymi przewodami znalazłem w Inter carsie za 20 zł. Powinno się trzymać.
A co do czujników parkowania to niestety nigdy się do nich nie dotykałem i nie mam pojęcia jak je ruszyć.
Dzięki i powadzenia.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania