Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-02-2018, 20:13   #41
KenyKeczuoki
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2,0 HDI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Ford Kuga - nowa (benzyna) czy używana (Diesel)?

Jakby tak każdy tutaj jeździł takim samochodem w cenie nawet lekko używanej dacii to możę miałbyś trochę racji, ale rzeczywistość rewiduje ten pogląd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U nas panuje jakaś taki dziwna maniera personifikowania samochodów i projekcji ich cech.
Ja nie mam z tym problemu i nie widzę takiego w tym że ktoś jeździ takim czy innym samochodem. Jego sprawa.
Dyshonor to kraść, a to jak kto wydaje swoje pieniądze na swój samochód to sprawa raczej prywatna, o ile się nie dokładasz.
Gdyby jeszcze taka Kuga była czymś innym niż foka na szczudłach, gdyby to było Q5 albo X3 to rozumiem, ale naprawdę bez przesady.
Byłbym daleki od obrażania właścicieli samochodów innych marek, tylko dlatego że uważamy je za gorsze.
Ja rozumiem że to tak z Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale jednak trzeba gdzieś postawić granicę.
Ostatnio słyszałem rozmowę dwóch ochroniarzy u mnie na osiedlu, którzy zapewniali żę nowa E klasa to ****o i na pewno jej nie kupią, a BMW z silnikiem mniejszym niż 3l to auto dla pedałów. Przy czym sami jeżdzą 10 + letnimi syfami z progami poklejonymi na ducttape. Po co gadać o takich pierdołach ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

KenyKeczuoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2018, 20:25   #42
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

Cytat:
Napisał KenyKeczuoki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to było Q5 albo X3 to rozumiem
Rozumie ze znasz tez modele oraz ich bolaczki i jakosc wykonania?
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2018, 20:27   #43
piotrek305
ford::advanced

Imię: Piotrek
Model: Vw Arteon 2024, Clio V 2023, Fiat 126p 1979
Silnik: 2.0 TSI 190KM/1.0 Tce 90KM
Rocznik: 2024/2023/1979

nowa duster mi sie podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
piotrek305 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2018, 20:32   #44
KenyKeczuoki

Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozumie ze znasz tez modele oraz ich bolaczki i jakosc wykonania?
Z internetu? Nie.
Z autopsji? Też nie. Tzn nie stwierdziłem.
Jakość wykonania? Gdzie masz zastrzeżenia?
Choć faktycznie ostatnio moi znajomi przesiadają się na Q7, a coraz częściej na SQ7, ale jeździłem Q5 wiele razy i nie pamiętam żeby coś miało bardzo boleć.
Boli cena obsługi, ale tego należy się spodziewać.
X3 znam od podszewki jeśli chodzi o stronę użytkownika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Choć faktycznie, żadna nie jest sprowadzona z DE.

PS Jeśli nie podoba Ci się jakość wykończenia Q5 to wsiądź do mondeo vignale Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)))))
Stary 01-02-2018, 20:34   #45
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022

Cytat:
Napisał piotrek305 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nowa duster mi sie podoba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mi też ... nawet był pomysł aby kupić takie coś do tłuczenia "po mieście" ale ten pogląd zweryfikowała jazda testowa nowym, wypasionym Dusterem 4x4. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kuga w porównaniu z Dusterem to jak S-klasa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2018, 20:35   #46
KenyKeczuoki

Cytat:
Napisał piotrek305 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Całkiem zgrabny samochód.
Wiadomo że materiały jak i liczne elementy są słabej jakości,a np kierunkowskazy zaczynają miło działać po pół roku - przez pierwszych kilka dni ma się wrażenie że coś w środku pęka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale ogólnie, szczególnie odkąd nie ma Jimny, to najtańszy samochód z 4x4, choć wiadomo że rama, dwa sztywne mosty w suzuki i dołączany na sztywno przód to jednak nie to samo w terenie i dlatego mam nadzieję że w nowym zmienią głównie blachy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał Rob^ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mi też ... nawet był pomysł aby kupić takie coś do tłuczenia "po mieście" ale ten pogląd zweryfikowała jazda testowa nowym, wypasionym Dusterem 4x4. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kuga w porównaniu z Dusterem to jak S-klasa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od wczoraj są cenniki dopiero, a Ty już jeździłeś ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 01-02-2018, 20:35   #47
slawek-kali

A te z DE to gorsze? ja zawsze myslalem ze u siebie sprzedaja jakosc A...
Znasz to pojecie chocby z odziezy?
Duzo niby wiesz.. ale zebow nie zjadles..
Zreszta nie bede wchpdzil w dalsza dyskusje.. bo doswiadczenie mowi ze nie warto.

Nic przeciwko twoim opinia, bo madre rady sa mile widziane.
Stary 01-02-2018, 20:36   #48
KenyKeczuoki

PS Przejedź się X1 jeśli Kuga to S klasa, to radzę ubrać się w spodnie na których nie widać mokrym plam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 01-02-2018, 20:37   #49
slawek-kali

Cytat:
Napisał KenyKeczuoki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od wczoraj są cenniki dopiero, a Ty już jeździłeś ?
Auto dostępne od 2 tyg na jazdy probne.. jak nie trzech..

Bump:
Cytat:
Przejedź się X1 jeśli Kuga to S klasa
Jezdzilem calkiem niedawno x4.. "masakracji" nie ma.. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 01-02-2018, 20:40   #50
KenyKeczuoki

Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A te z DE to gorsze? ja zawsze myslalem ze u siebie sprzedaja jakosc A...
Znasz to pojecie chocby z odziezy?
Duzo niby wiesz.. ale zebow nie zjadles..
Zreszta nie bede wchpdzil w dalsza dyskusje.. bo doswiadczenie mowi ze nie warto.

Nic przeciwko twoim opinia, bo madre rady sa mile widziane.
Czy gorsze to nie wiem, ale większość tych sprowadzonych, które widziałem, to były samochody pod janusza. Tzn kupione złomy, nieco tylko odpicowane by przy sprzedaży pojechać szlagierem że w niemczech to są drogi dopiero.
Te w dobrym stanie są droższe niż w PL.
Ostatnio szukałem 350 i 370Z i niestety nie wiem jak można ten samochód kupić u nas sprowadzony, taniej niż rodzime.
O imporcie z USA nie mówię nawet Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potwiedzam że w DE są lepsze rzeczy niż w PL, ale na pewno nie są tańsze.
A takie jest oczekiwanie polskiego klienta i stąd jest jak jest.
Jakiś czas temu w makro trafiłem płyn do płukania lenora chyba, nawet etykiet w PL nie miał. Niestety zniknął szybko z półek a i domówienia doprosić się nie mogę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania