Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-02-2018, 09:56   #3211
Tetryk

Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Koledzy - czy w MK5 2017 z sync 3 (wersja najnowsza, z navi i sony audio) jest możliwość wyłączenia podpowiedzi głosowych w czasie sterowania głosem? Chodzi o to by można było wydawać polecenia głosowe bez czekania aż laska skończy pierniczyć w kółko to samo.

Z góry dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Tetryk ; 05-02-2018 o 10:08
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-02-2018, 10:08   #3212
cattani75
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Niby w instrukcji jest chyba napisane, że można dwa razy nacisnąć przycisk od sterowania głosem i wtedy zacząć gadać od razu. Ale chyba mi to nie zadziałało...
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-02-2018, 16:24   #3213
marioromario
ford::beginner

Imię: marek
Model: Mondeo Vignale Magnetic Grey
Silnik: 2.0 BiTDci
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niby w instrukcji jest chyba napisane, że można dwa razy nacisnąć przycisk od sterowania głosem i wtedy zacząć gadać od razu. Ale chyba mi to nie zadziałało...
Ja przyciskam drugi raz, jak tylko zacznie nawijać i wtedy przestaje. Jest sygnał dzwiękowy i można mówić.
Niestety ten sposób nie wyłącza porad na zawsze
marioromario jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-02-2018, 18:39   #3214
Hrdcr_real
ford::advanced

Imię: Adam
Model: Mondeo MK5 ST-Line
Silnik: 2,0 Tdci PS
Rocznik: 2017

ja mam w opcjach SYNC3 2.2 ustawienie, zaawansowane wprowadzeni glosowe czy cos takiego ze jest sygnal i od razu mozna mowic
Hrdcr_real jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-02-2018, 19:36   #3215
miroos
ford::average

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Tetryk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledzy - czy w MK5 2017 z sync 3 (wersja najnowsza, z navi i sony audio) jest możliwość wyłączenia podpowiedzi głosowych w czasie sterowania głosem? Chodzi o to by można było wydawać polecenia głosowe bez czekania aż laska skończy pierniczyć w kółko to samo.

Z góry dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na 100% można wyłączyć te podpowiedzi przy pierwszym naciśnięciu przycisku sterowania głosem - słychać tylko gong i mówisz polecenie, nadal pozostaje gadając babka gdy np Cię nie zrozumie albo jest więcej osób do wybrania, itd. ale podpowiedzi przy pierwszym naciśnięciu są do wyłączenia normalnie w menu
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2018, 07:48   #3216
Tetryk

Dzięki, znalazłem w menu i włączyłem tryb zaawansowany rozpoznawania mowy i faktycznie laska trochę się przymknęła. Do tego patent z drugim naciśnięciem guzika mowy też jest dobry.

Żal, że projektanci działali wg zasady: "po co testować skoro domyślasz się że powinno działać" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-02-2018, 08:54   #3217
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał nowaczek12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety nie działa mi w komputerze automatyczne zamykanie drzwi.
uderz do tedi_k

Cytat:
Napisał nowaczek12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak samo nie działa mi rozpoznawanie znaków a automatyczne światła drogowe włączają sie same.
inna kamera jest do rozpoznawania znaków i chyba na podstawowych zegarach to nie bangla
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2018, 19:14   #3218
kubu11
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 ecoblue
Domyślnie Odp: Dołożenie tempomatu

Koledzy
Przepraszam za odgrzebanie posta.
Posiadam od kilku dni mk5 1.5 ecoboost w automacie i na kierownicy mam po lewej stronie tak jakby "ślepe" przyciski tempomatu - mam nadzieję że wiecie o co chodzi - jak nie to wrzucę zdjęcie.
Pytanie: czy dołożenie tempomatu wiąże się z jakąś rozbiórka kierownicy czy tylko tej zaślepki i dołożenie odpowiednich przycisków?
Samochód jest służbowy i chciałbym uniknąć rozbierania kiery ale tempomacik by się przydał.
Kto może mi to zrobić w Trójmieście/okolicah? Przy okazji zmienił bym soft ze 160 na 180 KM

Pozdrawiam
kubu11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2018, 19:19   #3219
totek2
FCP member

Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018

Trzeba zdjąć poduszkę i wymienić przyciski. Bez tego się nie da.
Mogę Ci pomóc jak coś.
Stary 11-02-2018, 19:23   #3220
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB

Cytat:
Napisał kubu11 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy okazji zmienił bym soft ze 160 na 180 KM
nie takiej zmiany ale 160PS na około ~200PS i kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] za kilka dni powinien dać sobie radę z tym tematem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Tagi
blis , cta , mondeo mk5 , montaż , programowanie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania