![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-10-2011
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Ostatnio zaobserwowałem coraz głośniejszą pracę silnika wewnątrz auta. Mechanik nic złego niestwierdził. Przejechałem ponad 400km w warunkach autostradowych i aktualny odgłos jest już bardzo niepokojący, a silnik ma na dodatek jakies wibracje. Nasilone objawy są od wolnych obrotów do ok.2tys. Spadku mocy nie ma. Silnik chodzi jak bokser. Co to może być?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
|
To troche jak wrozenie z fusow, ale ja slysze przedmuchy na wydechu. W tych silnikach czasami jest przedmuch na kolektorze wydechowym. Ale zacznij od zmiany mechanika, bo jesli koles nic zlego w tym nie widzi to chyb jest to przyslowiowy pan Stasio.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za Twoją opinię, liczę na to, ze to coś z wydechem, bo auto mimo wszystko jeździ dobrze. Co do mechanika, to byłem u dwóch, pierwszego lepszego (stwierdził problem z egr) i drugiego zaufanego, który właśnie nic nie znalazł (mówił o możliwych przedmuchach w dolocie powietrza, albo wydechu), ale od razu wykluczył egr. Od tej diagnozy zrobiłem ponad 400km z prędkością min. 140km/h i ten odgłos się zdecydowanie pogorszył.
Bump: dodałem dźwięk z wnętrza Ostatnio edytowane przez łagodny ; 09-02-2018 o 19:40 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
O kurde jak ursus. Błędów brak?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Toś pomógł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
chyba faktycznie musze zmienic forum A tak na serio to właśnie wróciłem do domu po trasie i jutro pomyśle o sprawdzeniu ewentualnych błedów (na cyferblacie nic nie było). Głos się już nie pogarsza, ale doznania są niekiepskie. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|