![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Potrzebny jest log dynamiczny. Trzeci bieg zakres obrotow 1500-5000 rpm z pedalem w podlodze od samego dolu do samej gory.
Mam log do porownania tyle ze od mk3 105hp.
|
|
|
#62 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Zdzisław
Model: FOCUS ST
Silnik: 2.5 T 20V
Rocznik: 2008
|
Ludzie, jeżeli chodzi o katalizatory to naprawdę wystarczy mikropęknięcie niewidoczne gołym okiem, dopalanie sie paliwa niespalonego w monolicie ( bloku katalizatora) i ten katalizator pęknie / stopi się / jest niedrożność, komputer wariuje bo ciśnienie przepływu spalin się nie zgadza, Żywotność każdego katalizatora to mniej więcej około 150 tys km - oczywiście mówię plus minus, bo widziałem samochody z przebiegiem 40 tys i było po katalizatorze, Wkład katalizatora to ceramika a nie nierdzewka, nie oczekujcie zbyt wiele od tego materiału. Jakby trzeba było pomóc w procesie regeneracji katalizatora ( wymiany bloków) zapraszam do kontaktu śmiało, na pewno pomogę!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
|
Witam. Po usunieciu juz drugi raz błedu dzisiaj jadac do pracy znowu sie pojawil... I mam takie pytanie, czy moge poki co autem smialo jezdzic? Nie czuje jakieś roznicy przed a po, aczkolwiek wiadomo troszke to irytujace ze sie kontolka swieci;/ Mam przebieg juz 170 tyś, katalizator? Czy moze kombinowac w czyms innym?
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Rocznik: 2012
|
Można jeździć.
Kasowanie błędu nie jest "rozwiązaniem problemu" a po prostu skasowaniem błędy który dopóki nie zostanie usunięta przyczyna błędu, to będzie "wracał". |
|
|
|
|
|
#65 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: Focus
Rocznik: 2010
|
okej ale dluzsza jazda przy tym bledzie raczej nie jest wskazana? To pewnie trzeba sie udac do mechanika, tylko najgorsze jest to ze przyczyn moze byc duzo, niby swiecie mialem wymieniane, kable zaplonowe tez, ale dlatego ze kuna mi weszla pod silnik i pogryzla, ale patrzylem na stan sond lamba i nie wiedzialem nic tam pogryzionego;/
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Rocznik: 2012
|
Nic mu nie będzie. Nawet przy dłuższej jeździe.
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb