![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#861 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Z przesłanego XMLa wynika wyraźnie, że w tym Sync3 wyłączyła się połowa RAM. Został 1GB i navi nie ma prawa działać. Dzieje się tak zwykle jak RAM się uszkodzi. Są też jakieś inne powody wyłączania połowy RAM, ale do tej pory nie udało nam się rozszyfrować dlaczego tak się dzieje. Dotychczas jeszcze nigdy nie udało nam się przywrócić w urządzeniu 2GB RAM jak połowa z jakichś powodów się wyłączyła... Wg mojej opinii urządzenie jest obecnie tylko do "recyclingu" jako wersja bez navi. Na teraz - tak jak wcześniej pisałem - trzeba mu wyłączyć navi w konfiguracji i zacznie wtedy chodzić stabilnie. Przed wizytą w ASO "gwarancyjnym" można włączyć navi z powrotem i znów będzie "padać". BTW - nie wiązał bym uszkodzenia RAM z wykonanymi aktualizacjami. Jeszcze nigdy - przy różnych układach aktualizacji w na prawdę wielu urządzeniach - nie było takiego przypadku. Nastąpił tu chyba jakiś przykry i katastrofalny zbieg okoliczności.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 14-03-2018 o 21:38 |
|
|
|
|
|
|
#862 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tobi
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
W wersji 3.0 nieprawidłowe prędkości są wyświetlane w IPC tylko wtedy, gdy nawigacja jest aktywna, np. 100 km / hw mieście.
Czy ktoś zna problem i ma na to rozwiązanie? |
|
|
|
|
|
#863 |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
a Ty masz w oryginale NAV czy też dokładaną/przerabianą aby była NAV ?
|
|
|
#864 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Ja mam dokładany oryginał :-) przez
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
i też mam ten problem. Póki jestem w swoim mieście i w Polsce, to ok, bo ograniczenie 100 km/h wygląda podejrzanie. Gorzej może być np. w Austrii, bo tam 100 km/h poza zabudowanym na jednopasmówce jest naturalne i nie budzi podejrzeń.
|
|
|
|
|
|
#865 | |
|
ford::average
![]() Imię: Michal
Model: Ford MONDEO MK5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
|
Cytat:
Auto które kupowałem podczas oglądania miało synka bez NAVI, ale ja chciałem z NAVI to powiedzieli ze doposażą i na tym się skończyło moja niewiedza trwała aż do problemów które teraz mam i okazuje się ze jest coś nie tak. Nie wiem jak teraz podejść do tematu czy iść z tym do prawnika czy iść na jakiś kompromis. Pozdrawiam, Michał. |
|
|
|
|
|
|
#866 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
#867 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Wszytko robione w kwietniu 2017 - wtedy lutował Sync3 tylko S. a to ASO robiące "szacher-macher" raczej o nim nie wiedziało... Oczywiście pewność można by mieć po wyjęciu Sync3 i sprawdzeniu zgodności wyświetlanego na ekranie numeru seryjnego z tym na obudowie Sync3 - w tamtym czasie wspomniany S. nie umiał ustawić właściwego ESN. Więc gdyby była niezgodność, to też by było wszytko jasne: ESN zgodne na obudowie i na ekranie = wzieli navi z placu, niezgodne = jednak trafili do S. BTW - zupełnie co innego jest tu BARDZO INTRYGUJĄCE!!! Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zeznaje, iż gdy wróci do wersji systemu 2.0 to mu RAM "wraca" i navi chodzi poprawnie, a jak pójdzie wyżej (dzisiaj do wersji 2.3) to RAM znów "ginie" i navi padaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Takich cudów robionych zwykła aktualizacją z USB nikt z nas w tym siedzących jeszcze na własne oczy nie widział...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 17-03-2018 o 17:04 |
|
|
|
|
|
|
#868 | |
|
ford::average
![]() Imię: Michal
Model: Ford MONDEO MK5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
|
Cytat:
Zamierzam wgrać ponownie 2.0 i tak jeździć aż będę się wybierał do ASO. Pozdrowka. |
|
|
|
|
|
|
#869 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Jest jakiś niuans w procedurze rozpoznawania wielkości RAM w systemie w wersji 2.0, że działa ona inaczej niż w późniejszych systemach. Do dalszych inwestygacji jest od czego to zależy. Łukasz z Krakowa od dawna się upierał, że to nie jego lutowanie potrafi "ubić" połowę RAM tylko ogrywany przez nas do programowanych flashy wsad 3.0 wyłącza w 5-10% przypadków połowę RAM. W oparciu o dowód na systemie kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] muszę przyznać Łukaszowi rację... Obaj z kolegą @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w tę teorię Łukasza nie dowierzaliśmy... A jednak... Ponieważ mam 3szt. takich Sync3 z "wyłączononą" połową RAM, to mogę sobie poeksperymentować czy CIP 2.0 włączy ten RAM z powrotem...
|
|
|
|
|
#870 |
|
ford::beginner
![]() Imię: macciek
Model: C MAX 2015-
Silnik: 1,6
Rocznik: 2017
|
to bardzo mozliwe ze soft zle adresuje pamieć, bo prawdopodobnie Ford ma kliku dostawcow kości pamieci synca ktore wyglada na to nie sa w 100% kompatybilne.wbrew pozorom to nie jest taka rzadka sytuacja. i to pewnie rozwiazanie zagadki.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|