![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
Jeżdże Toyotą :-)
![]() Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
|
za przedmówcą - tak potwierdzam dziala sciemnianie. czy jest konieczny? chyba nie.
lepszy komfort w nocy jak prowadzisz jest ciemno w trasie a tutaj zegary podswietlaja twarz - wtedy przydaje sie - nie meczy oczu. jak masz kombi to tez uwazaj bo regulacja wysokosci chyba nie jest konieczna. srubki sa dwie w oryginalnym zestawie na halogen czyli 4szt. Mozna czyms innym zlapac niekoniecznie fordowskim. Mi najtrudniej zajęło założenie tych plastikowych czarnych oslonek halogenów - trzeba popatrzeć jak to działa aby nie połamać ząbków, a najlepiej w grzanym garażu nie na mrozie.
-- GrzegorzMX --Zauważyłem schyłek motoryzacji, gdyż coraz więcej samochodów zaczyna mi się podobać (nawet niektóre francuskie) Ostatnio edytowane przez Grzegorz MX ; 22-02-2018 o 12:11 |
|
|
|
|
|
#72 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
|
Witam, podpowie mi ktoś jakieś bedą najlepsze spinki i srubki do montazu halogenow? Bo plastikowych raczej nie bede dawal, lepiej metalowe;/ Obojetnie jakie beda czy musza byc jakies przeznaczone specjalnie na to?
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-02-2017
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 TI-VCT 105KM
Rocznik: 2013
|
Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Panowie, czym zastąpić te spinki i śruby do halogenów? Nigdzie nie mogę znaleźć w normalnej cenie tych mocowań, w ASO i sklepach z częściami do forda krzyczą sobie niezłe sumy. |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Robert
Model: Focus II
Silnik: 1.6 Pb
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Spinki na allegro są po 3 złote. Potrzebujemy 4 szt. (po dwie na stronę). Śruby kupiłem w budowlanym. 4 szt. blachowkręty 4.8/16. Koszt 30 groszy. |
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
![]() Imię: Arni
Model: Focus mk2 lift
Silnik: 16 tdci
|
Witam posiadam focusa mk2 lift 2009 i chce założyć halogeny przod lecz nie ma wiazki lecz włożyłem przełącznik swiatel z funkcją halogenow I wlacza się kontrolka na liczniku ze dzialaja i teraz moje pytanie masa to wiadomo ale skąd pociągnąć zasilanie do halogenów ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
![]() Imię: Arni
Model: Focus mk2 lift
Silnik: 16 tdci
|
Czy zasilanie na halogeny można wpiac w kostkę wlacznika swiatel? Po włączeniu kontrolka na liczniku swieci ale wiazki brak i po włączeniu swiatel idzie zasilanie na kabelek bodajże niebiesko zielony
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|