![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#311 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Tak woli ścisłości, kilka w Polsce już zostały zrobionych, więc obstawiam że jest to po prostu kwestia jakie jest oprogramowanie i czy do tej "konkretnej" wersji wyszedł update i tyle. Jak nie ma, to nie ma. W UK też ktoś gdzieś pisał, że akurat to jego auta aktualizacji nie ma i musi czekać.
Zapomniałem też dodać, że ja u siebie mam BT+VC+USB (nie Sync) jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie. Ostatnio edytowane przez edmun ; 05-04-2018 o 17:17 |
|
|
|
|
|
#312 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-10-2017
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: brak
|
Ja otrzymałem informacje z ASO że oprogramowanie ma być gotowe za 6-8 tygodni, pozostaje cierpliwie czekać, (mam duży kolorowy wyświetlacz). Podejście Forda jest dla mnie o tyle absurdalne że organizują akcje serwisową nie mając jej w pełni przygotowanej, podejrzewam że w tym momencie ubytek płynu chłodniczego mogłyby zaobserwować jedynie moje oczy zaglądając pod maskę, a przecież po coś jest zamontowany ten czujnik ...
|
|
|
|
|
|
#313 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2013
|
Jestem po akcji w Bielsku - 1,5 dnia. Mam jednokolorowe zegary. Na kompie w aucie nic nie zauwazylem, pod maska - jakos dziwnie luzny wlew plynu do spryskiwaczy - jakby komus sie zapomnialo przyczepic go do czegos.
|
|
|
|
|
|
#314 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Czy w swietle tego co jest pisane powyżej, że dostępny soft jest powiązany z typem licznika, jak włożę inny licznik niż mam wg vinu to nie będzie problemów z updatem? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
|
#315 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Może być problem z updatem Ja fabrycznie miałem zegary z małym komputerem Kolega Tedi_K wymienił mi na zegary z dużym kompem W ASO nie byli w stanie tego zaktualizować => musiałem im przynieść stare zegary i dopiero wtedy dali radę Może nie dało się dlatego, że zegary z dużym komputerem mam od Kugi, a nie od Focusa A potem do kolegi Tedi_K na poprawki pozdrawiam Arturek
|
|
|
#316 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-02-2016
Model: Focus mk 3
Silnik: 1.6 EB 150km
|
Cytat:
Rozmawiałem z Panem z serwisu i nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie czemu dla mojej foki nie ma jeszcze softu. Poprosiłem o napisanie do Forda w tym temacie by się określili w czym problem. Zobaczymy czy mnie spławią czy może będzie jakiś oficjalny komunikat. Obecnie "Pana samochód nie jest objęty żadna akcją serwisową" D:
|
|
|
|
#317 |
|
![]() Imię: Dawid
Model: Focus MK III
Silnik: 1.6 ecoboost (150 PS)
|
Foka z 2011 r., wersja Titanium, z kolorowym/dużym wyświetlaczem licznika. Zrobiona w 1,5 dnia w Lubinie salon Ford Re-Wo bez żadnych problemów. Soft zmieniony bo temperatura znajduje się teraz z w górnym lewym rogu (a był na dole), jak również ktoś wspominał wcześniej inny jest też dźwięk kierunkowskazu (w mojej ocenie przyjemniejszy, nie taki głośny i bardziej "miękki")
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#318 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Bartłomiej
Model: Focus III
Silnik: 1.6 EcoBoost
|
No i bądź tu madry. Masz tą samą wersje co ja , zgadza się również rocznik. I do mojego softu nie ma ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#319 | ||
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#320 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-04-2018
Model: Smax
Silnik: 1.6 ecoboost
Rocznik: 2013
|
Witam wszystkich.
Ma ktos moze nowe informacje czy w Fordy Smax też bedą podlegać tej akcji serwisowej? Problem z pękającym plastykowym wężem występuje w silnikach 1.6 ecoboost niezależnie od modelu? Ktoś już wymieniał ten wąż w ASO na gumowy? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|