![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-03-2018
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2018
|
Witam wszystkich forumowiczów! Jestem posiadaczem Focusa mk3 i mam pytanie, czy jest możliwość aktualizacji licznika w mojej foce, szukałem na forum ale nie znalazłem... konkretnie chodzi mi o to że mam jeden komputer pokładowy a chciałbym mieć dwa, tak jak na zdjęciach:
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Nowy kolego, na nastepny ras radze czytać, czytać i jeszcze raz czytać, wszystko jest podane jak na tacy...
W focusis mk3 licznik posiada jeden komputer pokladowy, dwa komputery wystepowały w kudze i chlopaki montowali licznik wlasnie z kugi. Nie da sie tak poprostu zrobic aktualizacji do dwoch wyswietlaczy ale ruscy programisci bawią sie w ręczne wgrywanie softu od kugi, temat tylko dla WULGARYZM wtajemniczonych osób, myśle ze dosłownie dwie lub trzy osoby na tym forum bawilo sie w takie rzeczy. Ostatnio edytowane przez Speedo ; 25-06-2018 o 09:07 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: NieFord-Skoda Octavia vRS
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2016
|
Teza trochę ryzykowna w temacie MK3.Miałem MK3 ST fabrycznie z dwoma komputerami pokładowymi.Wyłączyłem w konfiguracji po kilku dniach jako nieprzydatną dla mnie.
Sent from my Pixel XL using Tapatalk Nie miałem info na Tapatalk jaki rocznik...poliftowe dostały tą opcję.Do zrobienia UCDS. Poszukaj na forum jakiegoś kolegę z nim.Ten tekst z (WULGARYZM wtajemniczeniem)...po prostu bezcenny.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://s1069.photobucket.com/albums/u468/cliner66/ http://forum.fordclubpolska.org/album.php?albumid=786 --------------------------------------------------- 269KM/429Nm by Heko(było),następne(było) 275KM/427Nm...jest 324KM/483Nm... Ostatnio edytowane przez Speedo ; 25-06-2018 o 09:07 Powód: Poprawka |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Kolego lukaszooo czytałem, szukałem, ale nie znalazłem niestety, to że koledzy montowali z kugi to głównie dlatego że są po prostu tańsze i zmieniali z powodu większego ekranu. Czyli rozumiem że jednak jest możliwość aktualizacji programem UCDS? Przesiadłem się z golfa 4 w którym miałem 2 komputery i teraz brakuje mi tej opcji...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-12-2016
Model: Ford Kuga MK2 FL
Silnik: 1.5 150 koni
|
Ja mam mk3 z 2017r i mam 2 komputery..... czy jak to tam nazwać.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomek
Model: NieFord-Skoda Octavia vRS
Silnik: 2.0 TSI
Rocznik: 2016
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
ustawiłeś te jednostki na zegarach?
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
trzeba się podpiąć i sprawdzić opcje do włączenia w Direct Configuration,ten twój wyświetlacz to jaka wersja(który level)?
http://s1069.photobucket.com/albums/u468/cliner66/ http://forum.fordclubpolska.org/album.php?albumid=786 --------------------------------------------------- 269KM/429Nm by Heko(było),następne(było) 275KM/427Nm...jest 324KM/483Nm... Ostatnio edytowane przez cliner ; 23-06-2018 o 10:27 Powód: Dokładka |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Niestety nie i nie mam pomyslu jak to zrobić.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Mam duży kolorowy, ale który level to nie mam pojęcia. mogę przesłać fotki z menu serwisowego z jakimiś numerami tylko trochę tego jest
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
FCP member
![]() Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
Rocznik: 2013
|
zegary od St przedlift to troche inny licznik niz zwykly mk3 przedliftem.
Soft od polifta podejdzie do przedlifta lecz trzeba zmianić modul PAM na polift bo czujniki nie beda działać prawidłowo. Leveel licznków LVL 1 to monochormatyczny licznik - wersja bieda LVL 3 to licznik "kolorywy" Wersja licznika przedlifta zaczynjaca sie od DVxx-... to licznk o kugi który ma 2 komputery pokładowe oraz cyfrowa predkość.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|