Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Life > Hyde-Park

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-07-2018, 22:06   #91
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Czy stężenie debilizmu jeszcze wzrośnie?

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] masz rację prawie we wszystkim co piszesz. Debilizm bardzo się uwidacznia u tych "nagrywających". Wystarczy pooglądać Polskie Drogi czy inne kanały: 2s klakson dusi a potem bum.
Mi nie chodzi o tych co jeżdżą dynamicznie. Nawet nie chodzi mi o szybko i bezpiecznie. Tych kierowców prawdopodobnie nic nie dotknie bo w większości myślą za kierownicą.

Z jednym się z tobą nie zgadzam. To nie jest tak, że każdy sobie rzepkę skrobie. W sobotę wyjeżdżałem z wózkiem ze sklepu a drogę ostrym cięciem przejechał mi dziadek. Okno miał otwarte. Chciałem do niego z pyskiem ale właściwie po co mi to. Tylko, że...dwa kroki dalej zauważyłem, że swoim 206 wiózł z tyłu dwoje dzieci bez fotelików. Na oko 2 i 4 lata. Obie dziewczynki przepięte były środkowym pasem a ręką obejmowała je babcia. Grzecznie powiedziałem jaką debilną rzecz właśnie robią. Gość tylko patrzył. Potem wysiadła babcia i do mnie z ryjem, żebym się nie wtrącał bo blisko jechali. Noż, k. Junak z Grupy4 też miał blisko po niebieskie Viceroje ale postanowił swoim e36 lekko boczkiem podjechać. Co prawda to ona śpiewałaby "Anielski orszak" nie ja ale straty jako społeczeństwo ponieślibyśmy wszyscy.
Jak jeszcze inny debil na autostradzie przy jeździe 160+ siedzi mi na zderzaku tak, że nawet jego świateł w lusterku nie widzę to w przypadku dzwona kto będzie łożył na jego leczenie i rehabilitację? My wszyscy bo nie wierzę, że przez 10 czy 15 lat odłożył składkami chorobowymi 200 patoli.

Jeśli natura sama radziłaby sobie z takimi osobnikami to miałbym to gdzieś. Problem polega na tym, że robią krzywdę innym a nawet jeśli tylko sobie to inny robią zrzutę. I masz rację: to absolutnie nie jest tylko polska domena! Co to to nie!

Stary 31-07-2018, 22:17   #92
Hansolo
ford::expert

Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Problem polega na tym, że robią krzywdę innym a nawet jeśli tylko sobie to inny robią zrzutę
No i ja mam więcej roboty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Miałem Mondeo 4, dwa Mondoloty 5 i to chyba koniec przygody
Hansolo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-07-2018, 22:35   #93
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61

Cytat:
Napisał Hansolo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i ja mam więcej roboty
Już blisko 10 lat na emeryturze, a jeszcze nie sypiam spokojnie. Niektóre "obrazki" potrafią na długo zostać w pamięci, choć kiedyś potrafiłem pstrykać fotki i jeść kanapki...
Stary 31-07-2018, 22:43   #94
Hansolo

Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022

Ja mam szczęście że wiele w bani nie zostaje / jedynie , miejsca, sytuacje, okoliczności / ale no wiesz co, to wypieram. Żona / też w firmie / mówi że mam beret psychopaty bo spływa jak po kaczce. Tylko jak kiedyś to wszystko wybuchnie to będzie licho. Najgorsze dzieciaki. To wiesz doskonale. Odnośnie kanapek to po "breloczkach" głodnieję.

Miałem Mondeo 4, dwa Mondoloty 5 i to chyba koniec przygody
Hansolo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-08-2018, 09:19   #95
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał Tvvardy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Takie przykładowe mandaty w NOK więc cyrka dzielimy na pół
- gdy ograniczenie prędkości na miejscu wynosi 60 km / h lub mniej
a) do 5 km / h 750, -
b) do 10 km / h 2 050, -
c) do 15 km / h 3 700, -
d) do 20 km / h 5 350, -
e) nawet 25 km / h 8 300, -
Przekroczenie prędkości o 26 km/h lub więcej grozi utratą prawa jazdy. Czas, na jaki prawo jazdy zostanie zabrane, zależy od konkretnego przypadku złamania przepisów. Rozbieżność jest duża – od 3 tygodni, do 5 miesięcy, aż po dożywotnią konfiskatę.
- Gdy ograniczenie prędkości w miejscu wynosi 70 km / h lub więcej,
j) do 5 km / h 750, -
k) do 10 km / h 2 050, -
L) do 15 km / h 3 300, -
m) do 20 km / h 4 600, -
n) nawet 25 km / h 6 250, -
O) do 30 km / h 8 300, -
p) do 35 km / h 9 950, -
- gdy ograniczenie prędkości wynosi 90 km / h lub więcej, a przekroczenie prędkości jest,
q) 36 km / h do 40 km / h 10 400, -
Norwegowie nie tolerują jazdy na czerwonym świetle, za co grozi grzywna 6 800 koron. Kara grozi też za jazdę niedozwolonym pasem ruchu. Przykładowo: jeżeli na jezdni jest wyznaczony pas dla autobusów i taksówek, i policja złapie kierowcę samochodu prywatnego, który skraca sobie drogę, jeżdżąc razem z autobusami, musi liczyć się z 5 500 koronami mandatu.
W porównaniu z polskim prawem wyróżnia się grzywna za utrzymywanie zbyt małej odległości od samochodu jadącego z przodu. W Polsce to nie jest to karane, Norwegowie natomiast za „jazdę na zderzaku” wlepiają 6 800 koron mandatu, co może skutecznie zniechęcić do zbyt bliskiego podjeżdżania i prowokowania wypadku drogowego, o jaki nietrudno przy niezachowaniu bezpiecznej odległości.
I to mi się u nich podoba i powinno być w Polsce wprowadzone

To sobie tam siedź do końca życia i pełzaj po norweskich drogach, a od Polski wara ! Kraj w którym za ponad 130 km/h na autostradzie dostajesz prace społeczne, a za ponad 140 lądujesz w więzieniu to skrajna patologia i nie wiem jak temu można przyklaskiwać, na dodatek tak wytresowano społeczeństwo że wmówiono mu, że to dla jego dobra, bo taka prędkość na autostradzie jest skrajnie niebezpieczna i tym sposobem wyhodowano posłuszne stado baranów....a że mają statystyki ? BuhahaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., przy takim zaludnieniu trzeba mieć wyjątkowe szczęście by doszło do jakiejkolwiek kolizji....
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-08-2018, 09:31   #96
cattani75

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Popatrz na to inaczej: nie za ponad 140, ale za przekroczenie o 40. A to jest różnica w podejściu.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-08-2018, 09:38   #97
zombie6

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Popatrz na to inaczej: nie za ponad 140, ale za przekroczenie o 40. A to jest różnica w podejściu.
Jaka ? Mówimy o autostradzie ! 100 km/h na autostradzie jest cudowne jak podziwiasz widoki, ale np. już dojeżdżanie do pracy codzienne kilkadziesiąt kilometrów tempem żółwia po paru razach odbije się czkawką u normalnego człowieka w normalnym samochodzie, bo zniewolony umysł nie poczuje nic, on się biernie podporządkuje.......

Bump:
Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A czy norweska policja ma homologowane radary/lasery, mierniki odległości?... Bo u nas cymbał jechał 120 po mieście, ale będzie się czepiał, że radiowóz ma opony niezgodne z wymiarem podanym w homologacji wideorejestratora, albo coś innego nie spełniające zdaniem kozaka wymogów prawa. No i kruczek za kruczkiem, a cwaniak dalej jeździ...
Nie cymbał - a Hołek, któremu w umiejętności prowadzenia samochodu nikt na tym forum nie dorasta do pięt...., nie w mieście, a w lesie zwanym terenem zabudowanym......, nie 120, a 113...., nie rozmiar opon, a ciśnienie w oponach było za niskie....., jeździ dalej, ale 3 msc był bez prawka....bądźmy precyzyjni.....także w tym, że GTR z Hołkiem wyhamuje szybciej ze 113 niż Matiz z dziadkiem z 50-tki......nie jestem jakimś fanem Hołka, ale co komu to komu......zawiść i zazdrość to fatalna cecha Polaków i ta radocha jak komuś znanemu i bogatemu podwinie się noga....ohyda !.....i nie chodzi mi o powyższy wpis, a całokształt tego co działo się w internecie w marcu tego roku......

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 01-08-2018 o 10:54
Stary 01-08-2018, 11:26   #98
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61

Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W porównaniu z polskim prawem wyróżnia się grzywna za utrzymywanie zbyt małej odległości od samochodu jadącego z przodu. W Polsce to nie jest to karane,
Jest karalne. Co prawda nikt tego nie mierzy, ale... załóżmy:
jedzie sobie kierownik drogą i zobaczył czarnego kotka, którego postanowił oszczędzić... na bagażniku "melduje mu się" jadący za nim kierownik, do którego dołącza jeszcze jeden gapa i kolejny... Mamy wiec mały karambol z udziałem czterech samochodów i tylko pierwszy odjedzie bez mandatu. Pozostali zostaną ukarani za niezachowanie bezpiecznej odległości i spowodowanie zagrożenia w ruchu drogowym (kolizja).
Cytat:
Napisał zombie6 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hołek, któremu w umiejętności prowadzenia samochodu nikt na tym forum nie dorasta do pięt...., nie w mieście, a w lesie zwanym terenem zabudowanym
To nie zmienia faktu, że jego przepisy także obowiązują, ponadto nie był to jego pierwszy tego typu przypadek, co w połączeniu z kasiorą za reklamy propagujące bezpieczeństwo na drodze, czyni z niego hipokrytę pierwszego sortu.
Cytat:
ądźmy precyzyjni.....także w tym, że GTR z Hołkiem wyhamuje szybciej ze 113 niż Matiz z dziadkiem z 50-tki.
Tak, bądźmy precyzyjni i wyobraźmy sobie, jak będzie wyglądał dzieciak, który wbiegnie na drogę za piłką, czy swoim kundelkiem 5 m przed maskę Hołka jadącego 113 i dziadka w Matizie jadącego 50...
Chyba nie muszę nic dodawać?!
Stary 01-08-2018, 11:35   #99
zombie6

Cytat:
Napisał hak64 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To nie zmienia faktu, że jego przepisy także obowiązują, ponadto nie był to jego pierwszy tego typu przypadek, co w połączeniu z kasiorą za reklamy propagujące bezpieczeństwo na drodze, czyni z niego hipokrytę pierwszego sortu. Tak, bądźmy precyzyjni i wyobraźmy sobie, jak będzie wyglądał dzieciak, który wbiegnie na drogę za piłką, czy swoim kundelkiem 5 m przed maskę Hołka jadącego 113 i dziadka w Matizie jadącego 50...
Chyba nie muszę nic dodawać?!
Dlatego dodałem, że nie jestem jego fanem. Doprecyzujmy i wyobraźmy sobie jakie jest prawdopodobieństwo wbiegnięcia dzieciaka w miejscu w którym go złapano....
Stary 01-08-2018, 11:46   #100
cattani75

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019

Widzisz @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , prezentujesz podejście człowieka traktującego prawo wybiórczo. :-) Otóż przepisy obowiązują wszystkich i tym się różni Polak od Norwega, że Norweg prawo stosuje, a Polak kombinuje i szuka złego ciśnienia w radiowozie, tak jakby rozmowa była o przekroczeniu o 2 km/h, a nie o 65 km/h.
Pisałem, o karach w Norwegii, że wysoko karzą przekroczenie o 40 km/h. A to, że oznacza to przekroczenie 140 km/h na autostradzie nie ma znaczenia. Chodzi o stosowanie się do przepisów i tu Norwegia jest stanowcza.
cattani75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania