![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Filip
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam, jestem tu nowy, więc jak coś zrobiłem nie tak bądź zdublowałem temat to z góry przepraszam.
Jakiś miesiąc temu kupiłem Focusa 1.6 benzyna/gaz, żeby dojeżdżać nim do pracy. Kilka dni po zakupie auto zaczęło się dławić na gazie. Spec od gazu powiedział, że w fordach to standard i muszę wymienić świece i przewody. Wymieniłem w/w elementy na MotorCrafta i niby się poprawiło, ale cały czas minimalne zamulenie było w okolicach 2tys obrotów. Parę dni później padła pompa paliwa, którą również wymieniłem i problem zniknął. Wczoraj wracając z pracy, przy stałej prędkości ok 100km/h auto zaczęło jakby tracić moc i zwalniać. Dzieje się to bez względu na bieg, wysokość obrotów. To samo na benzynie i na gazie. Po wciśnięciu gazu "do dechy" jakby się odmulało i jedzie, ale nie da się jeździć z wciśniętym pedałem gazu na maxa. Ktoś spotkał się z podobnym problemem? Podłączyłem dzisiaj pod komputer i oto co mi się pokazało. Jakby zdjęcie było nieczytelne to poniżej wypisuje listę błędów: P1121 Czujnik położenia pedału przyspieszenia A sygnał niewspółbieżny z czujnikami MAF/MAP (patrz P006Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. P1120 Czujnik położenia pedału przyspieszenia A poniżej zakresu P0723 Czujnik prędkości obrotowej wałka wyjściowego - usterka sporadyczna P1000 Cykl OBD II nie zakończony P1125 Czujnik położenia pedału przyspieszenia A - sporadyczny P1460 Układ odcięcia klimatyzacji przy pełnym otwarciu przepustnicy (patrz P0645) Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2016
|
W seacie jak mi padł czujnik położenia wałka to cuda się działy, auto praktycznie hamowało silnikiem mimo wciskania gazu. Masz tu mniej-więcej taki błąd ale oznaczony jako sporadyczny.
Masz też błąd czunika pedału gazu, może to sam pedał pada? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Filip
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Nie wiem czy to ma związek, ale czasami też przestaje działać prędkościomierz. Po przejechaniu kilku kilometrów zaczyna działać normalnie.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|