![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1461 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Wydaje mi się że Rosjanie rzeźbili do mk2 kierownicę z mk3 gdzie jest podświetlanie. Ale czy to warto? W sumie trochę pojeździsz i przyciski na pamięć będziesz znać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1462 |
|
FCP member
![]() Imię: Krzysiek
Model: kuga
Silnik: 2.0 TDCI 140>163
Rocznik: 2010
|
Rzeźbili, ale od Mk4 było gdzieś o tym...
Ostatnio edytowane przez kirhoff ; 07-09-2018 o 22:39 |
|
|
|
|
|
#1463 |
|
ford::average
Model: Focus MK2 FL Trendanium ;-)
Silnik: 1.8 TDCi
|
Jeżdżę dużo na tempomacie, również w nocy i obsługa przycisków jest dla mnie równie naturalna jak wrzucanie biegów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wydaje mi się, że jak się dłużej przyzwyczaisz, to podświetlenie nie będzie Ci potrzebne.
|
|
|
|
|
|
#1464 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Mk2 Estate
Silnik: 1.6 TDCi 109km
Rocznik: 2005
|
Dzięki za odpowiedzi.
Nie pisałem, że brak światła to dla mnie problem - póki co to trafiam w przyciski. Jedyne co mnie zastanawiało to czy podświetlenie było i się zes**ło czy po prostu Ford nie wpadł, że takie przyciski można podświetlić. Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1465 |
|
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Mam zdjecie wnętrza focusa mk2 przedliftem z kierą od mondeo mk4 i licznikiem od polifta z zielonym podswietlaniem i powiem ze wygląda to kozacko ☺
|
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Model: Focus Mk2 Estate
Silnik: 1.6 TDCi 109km
Rocznik: 2005
|
To pokazuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie bez podświetlenia wygląda trochę jak bieda edyszyn. Ale jak już by mi przyszło do dłubania i przekładek to bym zrobił niebieskie podświetlenie - miałem corolle e12 przerobioną na niebiesko i było mega w porównaniu z oryginalną zgniłą zielenią. Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1467 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-06-2010
Model: C-max
Silnik: 2.0.TDCI
Rocznik: .
|
Koledzy, ja mam inny problem. Aktywowałem tempomat (w PCM-ie też), wszystko niby działa z jednym małym wyjątkiem. Na tempomacie samochód zachowuje się jakby dodawał gaz i odejmował. Jest to bardzo odczuwalne przy prędkościach powyżej 100 km/h. Taki efekt galopowania. Poza tym przyspieszenie do zaprogramowanej prędkości po np. hamowaniu trwa wieki. Pod górkę zwalnia. Efekt falowania najbardziej jest odczuwalny na równej drodze, bez wzniesień. Porzygać się można.
DPF-u już nie ma, EGR i przepływomierz wyczyszczone, czujnik wysokiego ciśnienia sprawny. Nie mam już pojęcia co może być przyczyną. |
|
|
|
|
|
#1468 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Punto II
Silnik: 1.2
Rocznik: 2001
|
Cześć,
Chce zabrać się za domontowanie tempomatu (mam codziennie ok 35 km trasą do pracy i byłoby to wybawieniem). Czytam ten wątek i mam pytanie: czy poniższy GEM będzie współpracował z tempomatem ?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Link: https://images91.fotosik.pl/78/f9bd34527ef3c373med.jpg Ostatnio edytowane przez Kremius ; 21-11-2018 o 11:34 |
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
|
Nie widać obrazka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Punto II
Silnik: 1.2