![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-09-2010
Model: s-max
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2006
|
Witam.
Mam ogromny problem i nie wiem w jaki sposób sobie poradzić z nim. Przewertowałem to forum na wskroś, jednak diagnozy swojego problemu nie znalazłem. Pojawił się błąd P0191. Auto nie odpala mimo dłuższego startu. Coś tam próbuje, jednak nie odpala. Tak jest np. rano. Po kilku godzinach odpala z błędem P0191, którego kasuję Forscanem. Przy próbie ponownego startu, błąd natychmiast pojawia się na Forrscanie, oczywiście "Awaria silnika i EPS" na tablicy. Pomimo skasowania błędu, natychmiast powraca. Przy kasowaniu błędu słychać dźwięk odpuszczanego paliwa. Forscan bez rozruchu pokazuje na czujniku 12.700 kPa. Przy próbie startu, przy rozruchu, rośnie do ok 60.000 kPa. Auto do tej pory ( 2006, 2015 tyś przebiegu ) spisywało się rewelacyjnie. Wszystkie serwisy zrobione. Filtr paliwa wymieniony dwa miesiące temu. Brak śladów powietrza w wężyku paliwa. Fakt, kilka miesięcy temu wyskoczył kilkukrotnie błąd P120F, ale po skasowaniu i poprawieniu "stykologii" już się nie pojawia. Co może być przyczyną? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Jakie są wskazania ciśnienia paliwa?
P0191 (usterka czujnika ciśnienia paliwa) - usterka nieelektryczna Objawy: • Nie można uruchomić silnika - lampka ostrzegawcza świec żarowych miga. Przyczyna: • Najczęściej źródłem usterki jest oprogramowanie. W wyniku tego układ rozpoznaje ciśnienie paliwa, które nie jest wiarygodne w danych warunkach. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
|
Cytat:
Sprawdz kable czujnika cisnienia na szynie na wszelki przypadek. Ale czujnik raczej do wymiany |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|