Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-01-2019, 10:38   #1741
hindus
ford::expert

Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Jaki videorejestrator polecacie ?

Ale w jaki sposób to miałoby działać? Jeśli pada Ci 70Ah akumulator to powerbank nie zmieni sytuacji...

hindus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2019, 10:56   #1742
deltoro
ford::average

Imię: Tomek
Model: Mondeo MK4 2013
Silnik: 2.0TDCI 163KM PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał Palek_PL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Kupiłem w koncu na ALLI taka przejsciówke usb-gniazdo wtykowe zapalniczki. Przyjdzie pobróbuje. Własnie chciałem wpiąc kamerke bezposrednio pod usb bo nie spodziewałem sie że potrafi tyle zeżreć prądu w trybie parkingowym. Od piatku do poniediałku i aku rozładowany...
Pzdr!

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Kup sobie coś przykładowo takiego
deltoro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2019, 11:24   #1743
Palek_PL
ford::advanced

Model: Smax
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale w jaki sposób to miałoby działać? Jeśli pada Ci 70Ah akumulator to powerbank nie zmieni sytuacji...
Witam.Ideą jest podpięcie kamerki tylko pod powerbank.Taki o dużej pojemności.W trasie normalnie bede podpinał pod instalacje samochodową a na noc w trybie parkingowym pod powerbank. Albo kupie dwa i bede tylko przepinał . Tak jak sprzedaja baterie pod PVR tylko ze te baterie kosztuja po 1000zł... Wpina sie je bezposrednio pod instalacje samochodowa skad sie ładuja a kamerka PVR bezposrednio wpieta pod baterie. Mam dedykowany POWER MAGIC PRO który chroni aku przed rozladowaniem ale nie chce mi sie grzebac w bezpiecznikach. Pzdr!
Palek_PL jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2019, 11:59   #1744
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Powerbank z prawdziwymi 20000mAh to faktyczne 12000mAh 5V dostępne dla użytkownika (nie chce mi się tego tłumaczyć dlaczego),potem znów przejście na 12V, jakaś strata będzie ale pomińmy.
Kamerka bierze 400mA na h, BV pewnie więcej.
Przy założeniu że to jednak 400mAh to masz 30 godzin pracy z 12Ah powerbanka, który do naładowania potrzebuje około 8h ładowarką 2A z 230V.
Antej jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2019, 12:07   #1745
hindus

Jak na moje to masz kilka niezależnych problemów, a próbujesz je rozwiązać na okrętkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przede wszystkim zmierz realny pobór prądu przez kamerkę w trybie parkingowym. Wg. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w trybie parkingowym powinno lecieć max 280 mA . 3 doby = 72h, maksymalne zużycie 20Ah. Niemało, ale jednocześnie nie tyle żeby załatwić sprawny akumulator. Moim zdaniem Twój jest na wykończeniu i to jest przyczyna problemów.

Jeśli chodzi o powerbank, żeby utrzymać 3 dni zasilania, potrzebujesz na wyjściu te 20Ah prądu. Ale po drodze masz chińską przetwornicę o sprawności pewnie ok. 80%, czyli musisz mieć te 24Ah. Nie wiem ile kosztują, ale takie 20Ah to koszt przynajmniej 100 zł za jeden. A potrzebujesz dwóch - jeden leży w domu i się ładuje, drugi jest w aucie i zasila kamerkę. Dodatkowo musisz pamiętać, żeby podłączać ładowanie powerbanka jak jesteś w samochodzie i odłączać po wyjściu, no i generalnie kontrolować poziom zasilania bo nie licz, że naładuje się w czasie jazdy - zakładając 3A prądu ładowania, to wciąż prawie 7h - a zapewniam Cię, że taki prąd nie będzie przez cały czas - więc w rezultacie ładowanie zajmie jeszcze dłużej.

Strasznie dużo zabawy moim zdaniem... Może jednak lepiej zmienić akumulator?
Stary 07-01-2019, 12:25   #1746
Antej
FORD|AUTHORIZED

Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji

Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
takie 20Ah to koszt przynajmniej 100 zł za jeden.
Do obliczeń przyjmuj że te 20Ah (z opisu na obudowie, gdzie opis=faktyczne ogniwa) to 12Ah dla 5V na wyjściu.
Przyjmij to za potwierdzoną informację.

Ostatnio edytowane przez Antej ; 07-01-2019 o 12:28
Antej jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2019, 12:27   #1747
Palek_PL
ford::advanced

Model: Smax
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017

Cytat:
Jak na moje to masz kilka niezależnych problemów, a próbujesz je rozwiązać na okrętkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przede wszystkim zmierz realny pobór prądu przez kamerkę w trybie parkingowym. Wg. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] w trybie parkingowym powinno lecieć max 280 mA . 3 doby = 72h, maksymalne zużycie 20Ah. Niemało, ale jednocześnie nie tyle żeby załatwić sprawny akumulator. Moim zdaniem Twój jest na wykończeniu i to jest przyczyna problemów.

Jeśli chodzi o powerbank, żeby utrzymać 3 dni zasilania, potrzebujesz na wyjściu te 20Ah prądu. Ale po drodze masz chińską przetwornicę o sprawności pewnie ok. 80%, czyli musisz mieć te 24Ah. Nie wiem ile kosztują, ale takie 20Ah to koszt przynajmniej 100 zł za jeden. A potrzebujesz dwóch - jeden leży w domu i się ładuje, drugi jest w aucie i zasila kamerkę. Dodatkowo musisz pamiętać, żeby podłączać ładowanie powerbanka jak jesteś w samochodzie i odłączać po wyjściu, no i generalnie kontrolować poziom zasilania bo nie licz, że naładuje się w czasie jazdy - zakładając 3A prądu ładowania, to wciąż prawie 7h - a zapewniam Cię, że taki prąd nie będzie przez cały czas - więc w rezultacie ładowanie zajmie jeszcze dłużej.

Strasznie dużo zabawy moim zdaniem... Może jednak lepiej zmienić akumulator?
Dzieki za rzetelne podejscie do tematu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Akumulator mam nowy i sprawny bo zmianiłem auto w zeszlym roku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W poprzednim smaxie miałem przeboje własnie z kamerka i akumutorem dlatego teraz szukam innego rozwiazania . W poprzednim aucie kupiłem nowy Aku i po 'weekendzie' został przez kamerke rozładowany.Nabyłem dlatego PowerMagicPro do Blackvue. Powerbanka nie bede podpinał pod samochód. Będzie lezał w schowku z podpietą bezpośrednio kamerką. Zobacze jak długo pociagnie.Jak sie wyczerpie do zastapie naładowanym drugim. Tak sobie kombinuje...A co wyjdzie to zobaczymy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Palek_PL jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2019, 13:08   #1748
hindus

Cytat:
Napisał Palek_PL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
do zastapie naładowanym drugim.
Skąd będziesz wiedział, że się wyczerpał?
Co jeśli wyczerpie się w trakcie jazdy? Zatrzymasz się i go zmienisz?
Co jeśli będziesz potrzebował materiału ale nie nagra się bo chwilę wcześniej wyczerpał się powerbank?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To takie parę problemów na szybko jeśli chodzi o zasilanie
Stary 07-01-2019, 13:59   #1749
kocur
ford::average

Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024

A można prosić żeby nie duplikować tematu o wideo rejestratorach gdzie można właśnie o technicznych aspektach poczytać ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 07-01-2019, 14:11   #1750
hindus

Ja bym raczej optował za zmianą nazwy tematu na "Wideorejestrator BlackVue rozładowuje nowy akumulator w ciągu 3 dni" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

BTW @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] powerbank powerbankowi nierówny, zobacz np. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wyszło niecałe 18Ah dla deklarowanej pojemności 20Ah. Moim zdaniem akceptowalny wynik. Dużo też zależy od obciążenia, a 300mA to nie jest żadne obciążenie. Po prostu trwa długo. Tylko Xiaomi życzy sobie 100 zł, a chiński no-name 20Ah kosztuje 40 zł. Tam leży ta różnica w pojemności Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez hindus ; 07-01-2019 o 14:13
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania