Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-01-2019, 22:30   #231
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: SYNC2 z Polskim lektorem :)

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... S3 tez mocno potanieje . ...
Pod warunkiem, że z rynku znikną Koledzy z Ukrainy, którzy biorą wszystko w cenach dla nas daleko poza granicą akceptacji.

Stary 24-01-2019, 15:39   #232
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

co by nie było, że jakiś sekretny sposób jest (jakieś pulpity , kopiowanie plików itd)
normalna instalacja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tylko już bez odpowiedzi proszę
Stary 25-01-2019, 12:28   #233
Focuss-F1
ford::average

Imię: Jan
Model: Mondeo MK5 1.5EB 203KM Titanium
Silnik: 1,5
Rocznik: 2016

Przedwczoraj udało mi się doposażyć mój Sync2 w Mirrorlink. Założeniem tej modyfikacji było osiągnięcie nawigacji z Google Maps na ekranie Sync2, nie interesowały mnie żadne playery do filmów czy nawigacja Navitel gdyż uważam że mapy google + Yanosik to rozwiązanie najlepsze z możliwych.
Wybrałem opcję zakupy bezpośrednio od twórcy rozwiązania plików instalacyjnych i instalowanie ich samemu (tutaj podziękowania dla Tedi_k) za którego pośrednictwem zakupiłem oprogramowanie. Zamówienie poszło sprawnie i następnego dnia po przelewie (cena była podana na forum) otrzymałem instalkę wraz z instrukcją. Instalacja jest bardzo prosta i zajmuje około 5 minut (najdłużej droga od laptopa do garażu).
Po zainstalowanie odpaliłem wszystko i jest działa….
Po pierwszym dniu testów mam kilka spostrzeżeń dla osób które się wahają tak jak ja wcześniej jak to będzie działać.
Próba pierwsza polegała na odpaleni google maps + yanosik i w drogę, wszystko działa ok (choć minusem jest nasz ekran który działa nie tak idealnie jak w sync3) ale można się przyzwyczaić i działa to fajnie, nawigacja działa dobrze i komunikaty z yanosika są na ekranie i obsługa też na ekranie. Problemem jednak w tym rozwiązaniu są: nie widzimy aktualnej godziny, nie da się dzwonić (obsługiwać telefonu) tylko za każdym razem trzeba brać telefon do ręki, ani nie da się używać spotify z ekranu. Jak dla mnie niestety było to duże utrudnienie.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W kolejnej trasie zrobiłem to tak: Odpaliłem na telefonie Android Auto + (Google Maps + Yanosik + Spotyfy) i teraz wszystkie te problemy zostały usunięte, gdyż idzie sobie nawigacja, yanosik, widać godzinę a dodatkowo mogę bez problemu obsługiwać sobie muzykę, oraz telefon tak jak w wersji z Android Auto dla Sync3 plus dodatkowo na ekranie mam yanosika (jedyny minus to jedynie nasz ekran). Dodatkowo jeżeli telefon mam nie w schowku mogę na ekranie Android Auto przycisnąć mikrofon (obsługa głosowa) i mówimy: zadzwoń do …., nawiguj do…, zagraj … i wszystkie polecenie działają bardzo dobrze więc możemy wreszcie po polsku obsłużyć nasz system.
Po tym mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony z modyfikacji. Poniżej przesyłam kilka zdjęć jak to wygląda. Ja z mojej strony mogę polecić Mirrorlink.
Próbowałem też youtube i filmik puścić, iść idzie ale jak dla mnie to tylko taki bajer (jakość naszych ekranu sync2 nie adekwatny do obecnych standardów TV)

Zauważone minusy:
1. Podczas parkowania - jeż2i jest tyłem to ok bo włącza się kamera i wszystko widać natomiast jak wjeżdżamy przodem to pikanie jest ale nie pokazuje się autko z odległością od przeszkody
2. Nie ma opcji szybkiego przełączania (chyba że ja nie znalazłem) między sync2 a mirrorlink w celu np. zaminy wentylacji, żródła audio.... tylko trzeba wyjść i jeszcze raz się łączyć od nowa.

Jedyne co to musze poszukać jakieś miejsce na telefon, na razie miałem bo w miejscu na kubki ale chciałbym mieć je wolne, więc albo podłokietnik, ale tam pewnie nie będzie działało wybieranie głosowe albo gdzieś z boku na tunelu na magnecie wymyślę montaż. Jak ktoś ma może jakieś ciekawy miejsce lub sposób to chętnie cos podglądnę. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Focuss-F1 ; 25-01-2019 o 12:40
Focuss-F1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2019, 13:09   #234
leszcz
FCP member

Cytat:
Napisał Focuss-F1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po tym mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony z modyfikacji
super kolejny już zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 25-01-2019, 16:52   #235
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał Focuss-F1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przedwczoraj udało mi ...
"Tylu zadowolonych kolegów z tym jeździ", ale dopiero Koledze Janowi chciało się napisać parę słów "jak to (On) widzi"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak to zwykle jest - jak ktoś zachowuje się porządnie (płaci twórcy moda) to i zazwyczaj jest życzliwy wobec innych... Nie żal mu czasu by poświęcić chwilę na opis własnych wrażeń...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Brawo @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] !Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

BTW - używasz widzę porządnego sprzętu, bo twoje zdjęcia takie jakieś ostre...
Powyżej Twojego, w poście [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ktoś używa totalnego badziewia - toteż "szarość widzę"... parafrazując klasyka...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Odnosząc się natomiast do twojej uwagi:
2. Nie ma opcji szybkiego przełączania (chyba że ja nie znalazłem) między sync2 a mirrorlink w celu np. zaminy wentylacji, żródła audio.... tylko trzeba wyjść i jeszcze raz się łączyć od nowa.
trzeba wyraźnie stwierdzić, iż jest to raczej niemożliwe technicznie w tego typu rozwiązaniu. Wynika to z tego, że EasyConnect nie jest rozwiązaniem zintegrowanym z Sync2. Jest to zupełnie oddzielny program, przejmujący pełną kontrole nad Sync2 i "wyłączający" inne funkcjonalności... To jest trochę tak, jak gdybyś oczekiwał, że w trakcie gdy kamera cofania ma włączony obraz w trakcie wrzucenia biegu wstecznego, da się z Sync2 (z Sync3 także...) wybrać telefon czy z ekranu zmienić nastawy klimatyzacji. Dokładnie z tego samego powodu nie jest to wykonalne. W obu przypadkach interfejs Sync2 (Sync3) jest nieaktywny, bo "przykryty" inną funkcją.
Tak więc to Twoje spostrzeżenie nie należy klasyfikować jako "wada" a raczej jako "cecha konstrukcyjna". Przykra, ale nie do uniknięcia.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 25-01-2019 o 16:56
tedi_k jest online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2019, 17:01   #236
Focuss-F1

Wiem rozumiem problemy techniczne ale jestem w stanie je zaakceptować, to już bardziej mnie irytuje to że przy każdym połączniu jest tak jakby procedura instalowania, a później odpala się to standardowe menu z krzaczkami i wtedy przełączam na mirrorlink, fajnie jakby to się dało się ominąć...

Reszta działa fajnie przy oczywiście użyciu Android Auto.

BTW - używam Sony RX-100M4 - niedawno nabyłem taką zabaweczkę i robi super fotki...
Stary 25-01-2019, 17:11   #237
tedi_k
FCP member

Cytat:
...później odpala się to standardowe menu z krzaczkami...
Spróbuję przekazać koledze boom666 sugestię, by jednak nalegał na Chińczyków w kwestii przygotowania angielskojęzycznej wersji tego MOB client'a...
O tyle jest trudna sytuacja, iż ta wersja EasyConnect użyta z Windowsami Sync2 najwyraźniej nie akceptuje aktualnych MOB klientów dostępnych z Play. Postaram się też popytać z jakiego powodu...
Stary 25-01-2019, 17:17   #238
Focuss-F1

Ok, fajnie by było, niby bez tego da się żyć ale człowiek zawsze szuka ideału... jak tylko jest osiągalny... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To menu może być całkiem atrakcyjne w obsłudze telefonu gdyby to było po angielsku natomiast teraz dla mnie jest zupełnie nieczytelne
Stary 25-01-2019, 17:49   #239
leszcz
FCP member

Koledzy nie są forumowi ile można o tym pisać ? Ale są zadowoleni i filmiki przysyłają .

co do kolejnego zarzutu dotyczącego zdjęcia widać co ma być widać normalna instalka a jeśli chodzi o napisy to wszędzie są takie same (Installer version 1.1 , ESN jakiś tam - wścibstwo nie jest wskazane a było w ciemnościach robione bardzo badziewnym sprzętem bo tylko mam taki i nie stać mnie na inny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

wszędzie jest to samo jedynie ESN się zmienia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ale tu ładniejsze zrobił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 25-01-2019 o 18:04
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2019, 19:54   #240
totek2
FCP member

Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018

Ja z przełączaniem radzę sobie tak.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania