![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sylwek
Model: Ford Galaxy MK2
Silnik: 2,3
Rocznik: 2000
|
Witam Koledzy.
Dzisiaj podczas powrotu do domu mój C-max zgasł nagle podczas jazdy po autostradzie. Przed samym incydentem nie było żadnych oznak słabości,a po samym odmówieniu współpracy(jak i wcześniej) żadnych błędów cheka. Dodam tylko,że Fordzik już nie odpalił i skończył podróż na lawecie. Sprawdzono pompe paliwa-działa, brakuje mi trochę pomysłów gdzie szukać przyczyny. Proszę o pomoc, sugestje i wszystko co może nakierować mnie na problem zanim odstawię c-maxa do mechanika. Mój C-max to 1.8 benzyna 88KW. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomasz
Model: C max
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Mi tez sie zdarzyło to samo na autostradzie powodem był wadliwy czujnik ciśnienia na listwie ale mi zgasł po dłuższej jeździe u po do dojeżdżanie do bramek na autostradzie Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Najpierw podłączyć pod kompa bo ciężko wróżyć z fusów. Często jak coś się dzieje to ogranicza prędkość i wyświetla usterkę silnika a tu nic?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
No właśnie NIC... Zero jakichkolwiek oznak słabości, tak nagle.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Koledzy, a czy to możliwe ,że spalił się jakiś przekaźnik sterowania zapłonem,silnikiem tak w trakcie jazdy? Jeśli tak tak to który to może być i gdzie sięznajduje?
Dziękuję za wszelką pomoc. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Dzisiaj poddałem Forda diagnostyce.Mechanik stwierdził zbyt niskie ciśnienie pompy paliwa(jednak). Powiedzcie mi jaką pompe(marka itp) kupić, bo jest tego trochę. Będę wdzięczny za pomoc.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|