![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#291 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nie są do tego potrzebni Chińczycy ani Rosjanin... Trzeba tylko wesprzeć 'emeryta', bo do przetłumaczenia na polski jest ok. 2.5k tekstów w chińszczyźnie... Na szczęście ułożone są alfabetycznie w j. angielskim, więc można łatwo podzielić się zakresem liter...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chętnych do współpracy w przetłumaczeniu klienta tego mirrorlinka dla Sync2 zapraszam do zgłoszenia się do mnie na PW Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-02-2019 o 01:46 |
|
|
|
|
|
|
#292 |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
tak naprawdę to easyconnect ma być tylko w telefonie aby umożliwić komunikacje z komórką . I będzie działać sobie w tle Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na nic więcej on nie jest potrzebny . A czy ma krzaczki czy angielski to pikuś ;P bez podniecania się
|
|
|
#293 | ||
|
FCP member
|
Cytat:
Cytat:
Normalny forumowicz mając "pikusia" zapotrzebowanego przez innego kolegę raczej by wysłał, więc może już masz? Czekam na info...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#294 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-03-2017
Model: Ford Focus Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2016
|
Wersję easyconnect wziąłem z kodu QR któy wyskoczył mi przy uruchomieniu mirrorlink w syncu
|
|
|
|
|
|
#295 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Jak przetłumaczę cały setup (teksty niestety trzeba wyszukiwać w całym xml wszystkich 2.5k tekstów, nie są w jednym miejscu...), to podeślę link coby było wiadomo do czego są poszczególne opcje...
|
|
|
|
|
#296 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
A kiedy dostanę zielone światło na upublicznienie tej wersji po części zrobionej na EN chętnie to zrobię
|
|
|
|
#297 | |
|
FCP member
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i nawet została przekazana do zweryfikowania czy nadal 'mirroruje'...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli główna funkcja nadal będzie dostępna to zamieszczę tu link z zastrzeżeniem, że kolejne kompilacje będą dość częste, bo na razie to przetłumaczonych jest z 8% tekstów (z 2,5tys...) i do tego nijak nie widać, które 'widać' a które 'załapały się za niewinność'...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW - cała zabawa nie do końca jest "sztuką dla sztuki", bo w programie bardzo rozbudowane są ustawienia i wydaje się, że tam mogą być całkiem ciekawe rzeczy do uzyskania...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-02-2019 o 00:39 |
|
|
|
|
|
|
#298 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-03-2015
Model: ford fiesta
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2008
|
Cytat:
nie mam ani Sync2,ani innego....wchodzę w to...oczywiście w miarę możliwości i czasu ale chętnie coś pomogę,odezwę się na PW
|
|
|
|
#299 |
|
FCP member
|
Jeśli ktoś chce się bawić już z "wczesną betą" - to proszę bardzo - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ten klient mirrolika działa poprawnie. Ma jakieś 10% "chińskich krzaków" zamienione na tekst polski, więc szału nie ma. Zawsze jednak patrzy się na to przyjemniej. Będą się pojawiały kolejne wersje - będzie ciekawiej. Ważna uwaga - trzeba odinstalować "chińskiego" klienta mirrorlinka, bo ma on nazwę androidową po chińsku, a ja tego tu udostępnionego nazwałem EasyConnect - więc jest "inny". Pożytek choćby z tej zmiany jest taki, że na liście wszystkich aplikacji zainstalowanych w telefonie zniknie "krzaczasto" podpisana ikona. Zastrzeżenie: udostępniam jedynie na potrzeby użytkowników forum. Nie życzę sobie "komercyjnego wykorzystania" tej i następnych wersji. W szczególności uprzejmie proszę Kolegę Tomka @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] by swoich "licznych kolegów nieaktywnych na forum, którzy są zadowolenie ze wzbogaconych Sync2" nadal traktował swoją "inną wersją, co do której nie ma zielonego światła". Moja niech pozostanie dla "aktywnych na forum". To tak coby nie było niedopowiedzeń. Na koniec jeszcze słowo wyjaśnienia - "dlaczego na kafelku telefonu ciągle są te 2 chińskie krzaki". Otóż te "2 chińskie krzaki" na tym kaflu to dokładnie słowo "Telefon" w chińskim uproszczonym. Niestety chińscy programiści nie grzeszą pedantyzmem i mimo, że w 'strings' jest 'phonename' (w wartości miała owe 'krzaki', zamieniłem na 'Telefon') i odpowiedni layout definicji kafla nawet odwołuje się do tego (przetłumaczonego) 'phonename', to na kaflu z uporem godnym lepszej sprawy ciągle wyświetla się ''电话". Wniosek z tego jeden - zahardkodowali to w metodzie javy. A tam na pewno nie będę sięgał i grzebał. Czyli ćwiczymy podstawy chińskiego: "电话" to "telefon". Proszę powtórzyć i zapamiętać.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW - zapomniałem dodać wymowę: "电话" wymawia się 'Diànhuà'Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-02-2019 o 20:00 |
|
|
|
|
|
#300 |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM