![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2071 | |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2014
|
Cytat:
Zrozumiałbym gdyby było odwrotnie ale tak...
|
|
|
|
|
#2072 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Jeżeli opona jest nie popularna, stara rzeźba bieżnika ,rozmiar itp. to jej cena jest wysoka, tak to już w oponach jest. Dlatego ten dunlop taki drogi bo jest pewnie w cenie detalicznej ,bez rabatu.
Każdy producent dzieli opony nie tyle na premium czy nie premium, tylko na opony do tzw. normalnego użytkowania ,jak i opony do samochodów tzw. wysokich osiągów i tutaj dunlop miał swego czasu problemy z jakością. Zwykle te do "wysokich osiągów" są w większych rozmiarach i niskim profilu. |
|
|
|
|
|
#2073 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-09-2018
Model: S-max
Silnik: 1,6 Ecoboost
Rocznik: 2011
|
W czasie swojej przygody z motoryzacją, przejeździłem już ok. 10 kompletów opon z tym znaczkiem i złego słowa nie powiem na tę markę, a były to różne rodzaje opon letnie, zimowe, wielosezonowe, niskoprofilowe, szerokie itp. Z tego co obserwuje na co dzień, nie zdziwi mnie fakt że nawet najlepsze opony na świecie nie wytrzymają -jeśli ktoś na niskoprofilówce jeździ po krawężnikach, nie zwalnia na spowalniaczach, pędzi jak szalony po dziurawej drodze. Ludzie podczas zakupu nie zwracają uwagi na właściwy dobór opon do swojego pojazdu, kto tam patrzy na parametry opon np.nośności jak trafia na promocję na internecie, kto w ogóle zwraca uwagę skąd te opony są i jak były przechowywane... najważniejszym parametrem jest napis promocja, okazja i oczywiście opinie jaką one mają, tylko nikt nie zastanowi się kto ją napisał... Dziwne, zawsze kupuję opony u wulkanizatora - fakt faktem trochę przepłacam, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby pojawił się problem z ich jakością, wyważeniem itp. Pozdro
|
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Jak wyjaśnicie cenę tej? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] :-) Cena opony najbardziej zależy pod rozmiaru, a potem od jej "premiumowości" bądź jej braku. W ramach koncernu klepie się opony tańsze i droższe. I tak dla goodyeara opony goodyear i dunlop to premium, fulda to średnia pólka, a sava i dębica półka dolna. Nie ma znaczenia rozmiar opony. Zaczynam dochodzić do wniosku, że wielokrotne kupowanie fordów to może być oznaka braku zrozumienia podstaw w motoryzacji (przez długie lata). I jeszcze w rabaty wierzą... Ostatnio edytowane przez weuek ; 06-02-2019 o 15:28 |
|
|
|
|
|
|
#2075 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-09-2014
Model: kuga, bmw 530i, stelvio, bmw x5
Silnik: 0,7
Rocznik: 1997
|
Jest taka firma oponiarska w Krakowie, która potrafi wystawiać na Allegro opony takie same w każdym parametrze w paru cenach. Pewnie nie tylko ta jedna firma, ale akurat tą zauważyłem. Są ludzie, którzy wybierają określoną cenę i tacy, którzy szukają od najdroższych (czyt. premium) i jak nie poszukają dokładniej to kupią za 100 % więcej od wartości najniższej. Opony, które mnie interesowały kupiłem za ok. 1800 zł, a mogłem je też kupić za prawie 4000 zł. Piszę o komplecie chyba Uniroyala.
|
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zablokowany
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#2077 |
|
|
Wszystko identyczne. Wiem co dostałem. Było to kilka kompletów opon temu więc szczegółowo nie pamiętam, ale jest to fakt. Firma z ul Bociana w Krakowie - nie pamiętam nazwy. Na swojej stronie maja na ogół drożej. Wtedy mieli.
To w sumie normalne działanie, bo każdy kto kliknie będzie zadowolony do czasu aż się zorientuje...lub nie... |
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zablokowany
|
Czy to sklepopon. Do nich zalinkowałem tą oponę za 2683,80 zł.
Nie dasz linków, to nie uwierzę, że to są identyczne opony. Różnią się etykietami i datami produkcji. Tudzież kosztem wysyłki. Dzisiaj odebrałem swoje nowe oponki na lato. Długo przebierałem zanim się zdecydowałem jakie i gdzie kupić. A cieszę się, bo pierwszy raz w życiu mam nowe felgi i nowe opony premium. :-) Ostatnio edytowane przez weuek ; 06-02-2019 o 15:39 |
|
|
|
|
|
#2079 |
|
|
Wybacz, ale twoją wiarę mam głęboko z tyłu.
|
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Zablokowany
|
To pomyśl co ja sądzę o takim "fakcie" bez dowodu...
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|