![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ciągniesz dźwignię (strzałka zielona) do siebie. Ona jest zblokowana 2 zatrzaskami (strzałka czerwona)
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::average
![]() Imię: Michal
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
|
dziekuje
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
udało mi się to już zrobić bez urywania uchwytu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
cały szczęśliwy zabrałem się za montaż lusterka i w miejscu które wydawało mi sie najłatwiejsze - musiałem odpuścić.... Otoż po zdjeciu lusterka z zaczepu - okazało się że zaczep jest inny.... załączam zdjęcia - czy ten zaczep ze zdjęcia dałoby sie dopasować do tego nowego lusterka? Zdjecie 1 - stare oryginalne lusterko. Zdjecie drugie - zaczep na szybie. Zdjecie 3 - lusterko nowe fotochrom. Dodatkowo - po zdjęciu oryginalnego lusterka - wypadły z niego takie 3 czarne metalowe patyki...jak je założyć - żeby ponownie zamontować lusterko? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzieki! |
|
|
|
|
|
#53 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Fiesta żony
Silnik: Pb
Rocznik: 2018
|
Lusterko jest chyba ok, ten zaczep powinien złapać. Zakładasz obrócone o jedną ściankę na zaczepie, dociskasz i obracasz.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
|
racja - dzieki - poszlo wszystko ladnieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
do czego podłączyć gnd/uziemienie? jest jakas wtyczka dedykowana do uziemienia w C4roof - czy raczej podpinać się gdzieś indziej pod jakąś śrubę? Jeśli gdzie indziej - to podpowiecie w którym miejscu najlepiej? a może w podsufitce? Mam tam 2 śruby na dachu - ale nie wiem co przytrzymują i czy można je odkręcic....
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
|
U mnie obok mocowania lusterka była wolna wtyczka od modułu GPSM - taka czarno czerwona, jest zdjęcie w tym wątku. Z niej wziąłem masę.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
|
rozumiem że to chodzi o tę co na zdjęciu?
wpiąłeś się bezpośrednio do wtyczki - czy szybkozłączką? I to będzie czarny kabel (pokazany strzałką)? |
|
|
|
|
|
#58 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Multimetr z tesco za 10zl i masz znelezioną mase.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
|
ok, juz mam - i wpinam sie do tego samego wejścia co masa w tej wtyczce i jest ok? Czy lepiej szybkozłączką podpiąć do kabla bezpośrednio?
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
Tak, ta wtyczka, ten kabelek, rozebrałem wtyczkę i dolutowałem.
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|