Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-06-2019, 08:23   #141
bidżej
ford::professional

Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał kacper69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-samoczynne opadanie szyb
to też zauważyłem - jeśli pojeżdżę chwilę z zamkniętymi oknami i mimo to spróbuję je zamknąć przyciskami, to one się domkną parę ładnych milimetrów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

bidżej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2019, 08:51   #142
Matti_k
ford::average

Imię: Mateusz
Model: Ford Custom, Focus MK4,Transit MK8
Silnik: 2.0 Ecoblue 170 , 1.5 EB 182, 2.0 Ecoblue
Rocznik: 2017, 2019,2018

Cytat:
Napisał kacper69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-samoczynne opadanie szyb
Na to jest nowe oprogramowanie do sterowników i Jeszce dużo dużo więcej nowego oprogramowania do innych sterowników. Widziałem listę aktualizacji jak byłem z moim i problemami z Sync, które i tak dalej są ale zmieniają się w inne poprzednie nie pojawiają się . Jak kamera się nie wyłączała tak teraz działa bez zarzutu. Jak klime wyświetlało zawsze tak teraz czasami się nie wyświetla na Sync (chodzi o temperaturę na ekranie u góry). DSP jak się straciło tak go nie ma. A dziwny dźwięk czujników raz jest raz nie ale tu zauważyłem pewną zależność jak się wyłączy auto i go nie zamkne postoi kilka godzin tak to po ponownym uruchomieniu silnika mamy dziwny dźwięk. Jeżeli zamkniemy auto i otworzymy to ten objaw nie występuje. Chyba będę się znów umawiał na re wizytę.
Matti_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2019, 21:48   #143
stefanekmac

Imię: stefan
Model: fokus stline
Silnik: 1500 ecoblue. 120 KM

mskgs -to nie chodzi o silnik, to tłucze się coś w komorze silnika. Takie brzęczenie jakby. To walą o siebie rurki . Jeśli nie dodajesz gazu jest ok. To się pojawia przy przyspieszaniu. U mnie nie można było domknąć prawej przedniej szyby-dojeżdżała i natychmiast opadała na sam dół. Ostatnio usterka znikła.
stefanekmac jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2019, 23:10   #144
Maciek01

Imię: Rafał
Model: focus vignale
Silnik: 1.5 ecoblue
Rocznik: 2019

Czy silniki Waszych aut(1.5 tdci)generują extra dzwięki podczas wyłączania?Czy może być to dżwięk wspomnianych przez Was rurek?Dzwoniłem dzisiaj do jednego z ASO.Gość z serwisu zasugerował mi,że terkotanie przy wyłączaniu silnika to może być samooczyszczanie zaworu EGR.Co o tym sądzicie?

Ostatnio edytowane przez Maciek01 ; 22-06-2019 o 11:46
Maciek01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-06-2019, 09:08   #145
potraff
ford::advanced

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB

Dwa tygodnie temu pojechaliśmy ze znajomymi na weekend. Kolega ma passata b8, miał okazję pierwszy raz obejrzeć mojego focusa. Pokazałem, że jak otwieram drzwi, to na środku szyby jak łapię za nie, to mi plastik trzeszczy. Powiedział, że na forum passata cały rozdział jest o tym, on też taśmą podklejał.
Tak poczytałem ten temat i jakbym miał teraz kupować auto, pewnie z focusa bym zrezygnował. A tak jeżdżę i jest ok. Choć ja dopiero przekroczyłem 4 tys km.
Fiesta Mk8 ST Line gratuluje mondeo. Mimo, że bardziej mi się podobał mkIV to na 5tkę równie miło mi się patrzy.
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-06-2019, 11:14   #146
blablawla

Imię: Maciek
Model: Focus MK4 HB
Silnik: 1.5 Ecoboost A8
Rocznik: 2019

Czy ktoś mi może potwierdzić jak działa automatyczny ręczny w połączeniu z automatem
Mam wrażenie, że pierwszego dnia po odbiorze auta zaciągał się sam po wyłączeniu silnika lub po przestawieniu na P. Teraz muszę go sam zaciągać.
Podczas jazdy działa ok tzn. blokuje się sam po zatrzymaniu.
blablawla jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-06-2019, 11:14   #147
bidżej

Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8

Cytat:
Napisał blablawla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam wrażenie, że pierwszego dnia po odbiorze auta zaciągał się sam po wyłączeniu silnika lub po przestawieniu na P. Teraz muszę go sam zaciągać.
Podczas jazdy działa ok tzn. blokuje się sam po zatrzymaniu.
nigdy mi się sam nie zaciągnął. Może z włączonym Auto-Holdem tak działa?
bidżej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-06-2019, 12:15   #148
potraff

Cytat:
Napisał bidżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może z włączonym Auto-Holdem tak działa?
W manualu działa dokładnie tak, jak jest auto-hold to po zgaśnięciu silnika, gdy nie ma zablokowanego A-H sam się zaciąga.
Stary 26-06-2019, 17:18   #149
Fiesta Mk8 ST Line

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019

Cytat:
Napisał potraff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fiesta Mk8 ST Line gratuluje mondeo. Mimo, że bardziej mi się podobał mkIV to na 5tkę równie miło mi się patrzy.
A dziękuję! Absolutnie nie żałuję wyboru, a jeszcze jak czytam ten temat to utwierdzam się w przekonaniu że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Miała być benzyna i compact, bo tak na prawdę nie potrzebuję nic więcej, a że wyszło jak wyszło... Mondeo było od kilku lat moim małym marzeniem ale rozsądek mówił co innego. Żona jednak postawiła na swoim, los pomógł i wszyscy są zadowoleni. Przyjemność z połykania kolejnych kilometrów tym samochodem jest wielka!

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-06-2019, 09:22   #150
potraff

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak czytam ten temat to utwierdzam się w przekonaniu że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Jak wspomniałem, gdyby przed zakupem powstał ten temat, też bym focusa nie wziął pod uwagę. A szukałem takiego tematu, ale nic nie było, albo dosłownie kilka postów.
Choć z drugiej strony mój focus fajnie śmiga. Ma wady, czasem z lekkim żalem wspomnę swojego mondi, ale póki co większych problemów nie ma.
Co do porównania, to mondeo mkIV jazda autostradą z prędkościami 160 czy 180 nie była problemem, było głośno. Focus czwórka powyżej 140 jest czuły na podmuchy boczne, oraz o ile mondeo płynęło po wybojach, to focus skacze. Ale ja coraz rzadziej jeżdżę tak szybko, to ta charakterystyka auta powoduje, że jeszcze rzadziej będę przekraczał dozwoloną prędkość (ot powrót z wiochy z prędkościami dozwolonymi a różnica do jazdy kiedy gnałem, ok 5-10 minut, jak dla mnie gra nie warta świeczki aby gnać jak wariat).
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania