![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#201 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#202 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
|
Co do brudnej szyby - na niemieckim FB ktoś stwierdził, że to prawdopodobnie resztki tłustej pasty do składania węży i kanałów wentylacji lecą z powietrzem na szybę. Problem podobno występuje też w Fieście. Jeśli na prawdę tak jest, to nie zostaje nic innego jak czyścić szybę i czekać, aż się ta pasta skończy...
|
|
|
|
|
|
#203 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-03-2019
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 150KM A8
Rocznik: 2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Jak czytam że macie kropeczki na szybie z zewnątrz i nie wiecie skąd, co i jak to się zastanawiam czy to wasze pierwsze auto.
Panowie, no kurcze, naprawdę internet musi wszystko wyjaśniać? Nawet nie wspominając, że już na forum pisaliśmy nawet jakich środków używać. |
|
|
|
|
|
#205 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-01-2019
Model: Focus HB Mk4
Silnik: 1.5 EB 182KM
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Nie.. próbowałem 3 razy.
Od 15-tu minut próbuję jakoś coś odpisać i w kółko kasuję co napisałem. Jednak nie dam rady odpisać. Ktoś inny będzie musiał pomóc. Ja nie jestem w stanie. Zróbmy po prostu tak.. Zrób proszę zdjęcie i podrzuć na forum. Może wtedy jakoś będę w stanie coś podpowiedzieć. Obecnie nie jestem w stanie pomóc. |
|
|
|
|
|
#207 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-01-2019
Model: Focus HB Mk4
Silnik: 1.5 EB 182KM
|
Cytat:
Zdjęcie jest naprawdę ciężko zrobić bo aparat nie łapie ostrości a ciemna powierzchnia szyby w sumie sprawie to maskuje. Trzeba podejść naprawdę blisko. Pojadę do ASO - niech zobaczą, obejrzymy tez inne Fordy które stoją u nich na salonie. Możliwe że tylko ja z forumowiczów mam taki problem. Udało mi się umówić na tą sobotę z samego rana - zobaczymy co mi powiedzą. Ostatnio edytowane przez PeeKaaBooM ; 04-07-2019 o 16:49 |
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-04-2019
Model: Ford Focus Vignale kombi automat
Silnik: 1.5 EcoBoost 182 KM
|
Byłem dzisiaj w ASO w związku z głośną pracą wydechu. Najpierw jazda z handlowcem - stwierdził, że jest ok. Podnieśliśmy samochód do góry i wydech wisi na wieszakach i nic się tam nie trzęsie ale słychać bardzo basową pracę. Stwierdzili, że tak jest i nic się z tym nie zrobi. Pojadę może jeszcze się przejechać gdzieś na jazdę próbną i porównam w stosunku do mojego.
Jako ciekawostkę dodam, że nad tłumikiem wisiały jakieś papiery przyklejone do podwozia, które były w połowie spalone od temperatury tłumika. |
|
|
|
|
|
#209 |
|
![]() Zarejestrowany: 16-03-2019
Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
|
Nie odbierz mnie źle, ale po Twoich wpisach strasznie się cieszę, że "mój" Focus nie zdążył przed majowymi cięciami i anulowałem zamówienie. Chyba bym się pochlastał, gdybym go odebrał i okazało się, że jest tak samo głośny jak Ceed GT, który od Focusa był tańszy, mocniejszy, lepiej wykończony/wyposażony, ale skreślił go właśnie dudniący, basowy pomruk w kabinie. Głównie (wyłącznie?) z tego powodu zamówiłem Focusa licząc, że wersja "nie GT" nie będzie tak hałaśliwa - jak widać się myliłem.
Nauczka na przyszłość - trzeba testować dokładnie taką wersję, jaką się później zamawia. Ja jeździłem silnikiem 1.0, bo tylko taki był dostępny. Jazda wypadła przyjemnie, trzycylindrowego terkotu ani męczącego dudnienia praktycznie nie słyszałem. Myślałem, że kultura pracy jednostki 1.5 i wydechu będzie podobna, jedynie moc zauważalnie wyższa. Ostatnio edytowane przez vegeciak ; 04-07-2019 o 20:04 |
|
|
|
|
|
#210 |
|
![]() Imię: Maciek
Model: Focus MK4 HB
Silnik: 1.5 Ecoboost A8
|
Nie myliłeś się. Wydech w pewnym zakresie obrotów ma delikatny basowy pomruk, ale absolutnie to nie jest dudnienie. To co jest w cee'd to jest mega głośne. Jedyna kwestia subiektywna to taka że w większości aut w ogóle nie słychać wydechu (tak jakby nie istniał) a w focusie poprostu czuć jego obecność. Mowie to jako osoba która przez wydech skreśliła ceeda i po jeździe testowej kupiła Focusa.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|