![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
wyjąć, otworzyć, zrobić, zapomnieć
lub wyjąć, wymienić na polift przelutowany, zapomnieć jak nie było naprawiane to każdego to czeka |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
A diagnoza - chyba najlepiej kablem odczytać czy są błędy komunikacji (U...) i pozostałe jakie się zarejestrowały. Powinno ich być niemało skoro pokazała się choinka.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tadeusz
Model: Ford focus mk2
Silnik: 1,6 tdci
Rocznik: 2004
|
Jedź do dobrego elektryka , ten model focusa ma wadliwie skonstruowaną łączność modułu zespołu przyrządów CAN i elektrycy mają to opanowane i wystarczy wymienić jakiś transmiter za 30 zł na nowy i po kłopocie i nie bawią się w żadne lutowanie , ale to robota raczej dla elektryka , miałem właśnie taki przypadek i raptem trwało to godzinę roboty inaczej samochód będzie coraz częśniej Ci gasł i w końcu w ogóle nigdzie nie pojedziesz a tak to na awaryjnym dojedziesz do elektryka
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Czyli wymiana transmitera za 30 zł naprawi popękane złącze gniazda zegarów? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
|
Czy ktoś w ogóle słyszał o problemie z transmiterem?
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
|
Póki co jeszcze wstrzymam się z wymiana licznika, musze więcej pojeździć i sprawdzić czy jest jakaś zależność.
Czy macie pomysł co może odpowiadać za chwilowe/jednorazowe odcięcie zapłonu lub tez jakaś przerwę. Dziś samochód zgasł w tym samym miejscu co wczoraj, wiec podejrzewam ze wpływ na to musi mieć temperatura pod maska. Nie było choinki, odpalił normalnie i resztę dystansu bez problemów. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Może zacznij od błędów jakie się wyświetlają po podłączeniu do komputera bo powodem wyłączenia może być tysiące i nawet niekontaktujący jeden pin w kostce elektrycznej . Ja tylko piszę że zacząłem od pojechania do pierwszego z brzegu mechanika który ma komputer czy tam urządzenie do badania usterek samochodów i wyświetliły mi sie następujące błędy U1900 , U 2510, U2012,U2202,U2023,U0073 i wszystkie te błędy miały związek z magistralą CAN i ja tam nie jestem elektrykiem więc pojechałem do takowego i mi powiedział że te błędy wskazują na prawdopodobieństwo uszkodzenia, które to są typowe dla tego modelu focusa po lifcie już to poprawiono i że elektrycy mają to ocykane w naprawie bo to nagminna przypadłość focusów i nie trzeba wymieniać całych zegarów czy lutować zimnych lutów bo wystarczy jeden transmiter i w sumie to nie wiem co on tam jeszcze z tym robił może i coś lutował tego na 100% nie wiem. Tak tak czy siak trzeba zacząć od błędów z komputera
Ostatnio edytowane przez Tadek11 ; 11-09-2019 o 07:55 |
|
|
|
|
|
#18 | ||||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak są zimne luty, to trzeba je zrobić, same nie znikną. W liczniku nie ma żadnego transmitera, bełkot użyszkodnika, który łyknął tekst na odczepne od elektryka, bo ten chciał zabłysnąć. I na koniec: Cytat:
|
||||
|
|
|
|
|
#19 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus Mk 2
Silnik: Diesel 1.8 TDCI
Rocznik: 2009
|
Hej,
Miałem podobne objawy: usterka silnika + ikona ESP. Przyczyną był walnięty drugi wtrysk i po wymianie jak do tej pory błąd się nie pojawił. Ale u mnie Forscan ewidentnie po usterce pokazywał błąd na wtrysku.
|
|
|
#20 |
|
|
Antej to nie forum elektryków tylko użytkowników samochodów i trochę kultury i zrozumienia dla przeciętnego użytkownika , bełkot to Twój niekulturalny atak na normalnego użytkownika który chce się podzielić uwagami . Ja pisałem co mi powiedział elektryk i rzeczywiście nie znam się na elektryce samochodowej , ale na kulturze trochę zmam , i w sumie nie 30 zł , tylko zapłaciłem 300 zł za całość naprawy razem z robocizną . Nie wiem czy to dużo czy mało ale mi się śpieszyło .
Na przyszłość trochę więcej kultury. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|