![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Patryk
Model: Mondeo
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2008
|
I zamówiłem już tester CO2 tak więc po tym jak kolega wyżej napisał albo zakończę temat albo będę szukał dalej .I dziękuję wszystkim za pomoc .
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Zrobiłem test na CO2 i plyn nie zmienił koloru lecz zauważyłem malutkie pecherzyki powietrza w przewodach paliwowych czy to normalne ?
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jakub
Model: Ford Mondeo Mk4 Tit FL/ C-max I FL Trend
Silnik: 2.0 TDCI 163 KM DW10C / 1.6 TDCI 109 KM
Rocznik: 2010 / 2008
|
Jeżeli, to nie uszczelka, to ze względu na pęcherzyki w układzie jak wspominają koledzy wina może leżeć w niechlujnie wymienionym filtrze paliwa. Sugerowałbym jego ściągnięcie i ponowne - nieśpieszne, czyste i dokładne - założenie, a następnie oczywiście skuteczne odpowietrzenie układu paliwowego z resztek powietrza. Może lewe powietrze dostaje się gdzieś w innym miejscu, ale ze względu na to, że problem pojawił się jakiś czas po wymianie filtra, logicznym byłoby najpierw sprawdzenie, czy właśnie w nim nie jest pies pogrzebany.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Dziękuję za pomoc na jutro jestem umówiony z mechanikiem który to robił sprawdzi to dla mnie .
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jakub
Model: Ford Mondeo Mk4 Tit FL/ C-max I FL Trend
Silnik: 2.0 TDCI 163 KM DW10C / 1.6 TDCI 109 KM
Rocznik: 2010 / 2008
|
z racji, że masz filtr paliwa w okolicach tylnego zawieszenia poproś mechnika, żeby dla Twojego świętego spokoju zanim zacznie go wykręcać dokładnie umył jego obudowę - czysto to tam raczej nie jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy montażu zwróć uwagę, aby zwilżył paliwem uszczelkę.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Sadzę ze problem jest w tym ze u mechanika pracują praktykanci i mógł tego nie dopilnować powiem mu o tym dzięki wielkie.
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Witam.
Pomyślałem ze napisze co dzialo sie mojemu mondkowi. Tak więc wróciłem od mechanika stwierdził uszkodzony oring . Wymienił odpowietrzyl i problem znikł , a i mocne dymienie z tłumika się skończyło ponieważ samochód nie zasysa lewego powietrza. Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc . Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|