![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: S-max
Silnik: 2.0 ECOBOOST
Rocznik: 2010
|
Jak wycieraczki mam włączone na automat, to nawet po ustawieniu maksymalnej czułości spóźniają się z wycieraniem, mam wrażenie że ustawianie tej czułości w ogóle mało daje. Działo się tak od momentu kupna samochodu, nigdy wcześniej nie miałem nawet Forda i nie wiem czy tak powinno być??
Dodatkowo jak spojrzę od przodu to widać jakby szyba była brudna od wewnątrz w miejscu mocowania czujnika. Teraz mam zamiar go zdemontować i to zweryfikować. Pytanie czy jak widać na zdjęciu czujnik jest po prostu przyklejony do szyby?? Mam go oderwać, czy coś tam trzeba jeszcze odczepić??? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
podłącz kompa i usuń całkiem to badziewie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::average
![]() Imię: Leszek
Model: S-Max PowerShift
Silnik: 2.0 TDCI, 163 km
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Też mnie drażnią te wycieraczki, kiedy trzeba nie chcą wytrzeć a czasami spadną dwie krople to szaleją po szybie prawie na sucho Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
Podjedź lepiej do jakiegoś zakładu z szybami, wymienia ci żel, sam i tak tego nie przykleisz. U mnie czujnik i wycieraczki działają całkiem sprawnie. Czasem im coś odwali i zaczynają szybko machać, ale generalnie fajna sprawa, dużo lepsze niż czasowka.
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: S-max
Silnik: 2.0 ECOBOOST