Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 05-05-2020, 08:42   #1931
polonezwrc
ford::amateur

Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cześć, Jestem zainteresowany kupnem Focusa MK4 i po obejrzeniu kilku sztuk w salonach oraz jeździe próbnej, nasunęły mi się pytania.
Czy we wszystkich Focusach lampka oświetlenia tylnego rzędu siedzeń jest przyczepiona tak, że sprawia wrażenie, że trzyma się tylko na podsufitce? W Fieście poprzedniej generacji, jest to lepiej rozwiązane a auto kosztowało połowę tego co nowy Focus.
Czy tylko ja mam wrażenie, że zegary są ustawione pod trochę innym kątem niż w Focusie MK3, czy przeszkadza to w codziennej jeździe?
Ile czasu potrzeba, żeby przyzwyczaić się do innego wrzucania wstecznego biegu w skrzyni manualnej?
Pozdrawiam

polonezwrc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-05-2020, 08:57   #1932
bidżej
ford::professional

Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał polonezwrc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy we wszystkich Focusach lampka oświetlenia tylnego rzędu siedzeń jest przyczepiona tak, że sprawia wrażenie, że trzyma się tylko na podsufitce?
tak, wygląda to słabo
Cytat:
Napisał polonezwrc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy tylko ja mam wrażenie, że zegary są ustawione pod trochę innym kątem niż w Focusie MK3, czy przeszkadza to w codziennej jeździe?
są ustawione trochę dziwnie, ale nie przeszkadza to w ogóle i szybko się przyzwyczajasz
Cytat:
Ile czasu potrzeba, żeby przyzwyczaić się do innego wrzucania wstecznego biegu w skrzyni manualnej?
yyy... zero?
bidżej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-05-2020, 09:38   #1933
AdoKrycha007

Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)

Cytat:
hmmm a potem będą tu posty, że ford to badziew bo ma wsteczny "inaczej" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
AdoKrycha007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-05-2020, 10:32   #1934
forger
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: Focus Active HB
Silnik: 1.5 EB 150KM M6
Rocznik: 2019

Cytat:
Nie musiałem się przyzwyczajać do wrzucania, za to zdarzało mi się na początku po parkowaniu tyłem zostawić na wstecznym o czym szybko po odpaleniu przypomina ekran wyświetlający obraz z kamery cofania ... W innych autach miałem wsteczny do tyłu, więc odruchowo wracałem do jedynki.

Przy okazji zgłoszę, że zmiana kluczyka nie rozwiązała problemu z odpalaniem. W sobotę dwa na cztery razy nie odpalił/zgasł.
forger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-05-2020, 11:54   #1935
potraff

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB

Do wstecznego kilka razy i było ok.
Tylna lampka u mnie jest ok.
Zegary...w ogóle nie widziałem problemu.

Myślałbym nad innymi rzeczami z tego tematu vs kupna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-05-2020, 12:18   #1936
bidżej

Cytat:
Napisał potraff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak wciśniesz, to jednak widać, że wisi po prostu w podsufitce :>

Cytat:
Napisał potraff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myślałbym nad innymi rzeczami z tego tematu vs kupna
otóż to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 05-05-2020, 12:43   #1937
polonezwrc

Cytat:
Do wstecznego kilka razy i było ok.
Zegary...w ogóle nie widziałem problemu.

Myślałbym nad innymi rzeczami z tego tematu vs kupna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A nad jakimi rzeczami byś myślał ?
Stary 05-05-2020, 12:52   #1938
bidżej

Cytat:
A nad jakimi rzeczami byś myślał ?
To jest wątek o wadach i usterkach wieku dziecięcego, ma 200 stron - poczytaj, bo ciężko wymienić wszystko.
Generalnie niska jakość, słabe wykończenie, upierdliwe błędy elektroniki, dramatyczne skrzynie automatyczne, stukające skrzynie manualne, czasem różne cuda wianki z silnikami i osprzętem.
Stary 05-05-2020, 13:35   #1939
polonezwrc

Cytat:
Napisał bidżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jest wątek o wadach i usterkach wieku dziecięcego, ma 200 stron - poczytaj, bo ciężko wymienić wszystko.
Generalnie niska jakość, słabe wykończenie, upierdliwe błędy elektroniki, dramatyczne skrzynie automatyczne, stukające skrzynie manualne, czasem różne cuda wianki z silnikami i osprzętem.
Przejrzałem już trochę forum i zauważyłem, że trochę jest tematów, ale myślałem, że masz coś innego na myśli.

Czyli podsumowując to lepiej nie kupować Focusa MK4?
Stary 05-05-2020, 13:37   #1940
Tomek_ST-line

Imię: Tomek
Model: Focus Turnier ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue 150KM

Ja powiem tylko ze żałuje ze nie wziąłem Mondeo...
Ale za 1.5 roku wymiana wiec jakoś wytrzymam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tomek_ST-line jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania