![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2441 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-08-2007
Model: Focus Ghia
Silnik: 2.0tdci 136km
Rocznik: 2006
|
To z czym się nie zgra.Mam zamiar kupić coś takiego.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2442 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008
|
Jeśli przyślą w zestawie odpowiedni canbus to na czerwonych zegarach będzie widoczna
Stacja radiowa w postaci cyfr. Muzyka / DVD widoczne jak AUX Zapomnij o nawigacji Orginalny bluetooth też nie działa |
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
|
Cytat:
Co do canbusa to radio z aukcji w standardzie przychodzi z canbusem i można podłączyć pod foczkę szczytuje info o klimie i na czerwonych zegarach które są skonfigurowane do pokazywania radia na nich też działa. Dodatkowo radio działa do otwarcia drzwi oczywiście po zgaszeniu samochodu więc canbus też troszkę ułatwia i upiększa. Czy u mnie też tak będzie działać. Bluetooth i nawigację będę miał w radio. I czy to radio mogę kupić. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#2444 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Treść jednego nie wyklucza drugiego.
Na zegarach w stosunku do oryginalnego radia będzie skromnie (zniknie opis radia, informacje o z telefonu,wybieranie glosowe,navi, info o pliku z muzyką) Sterowania klimą głosowo też nie będzie. O zawiłosciach zwiazanych z montażem,czyli zasięg radia,uruchamianie i podtrzymanie też było dopiero co napisane. |
|
|
|
|
|
#2445 |
|
|
To radio z aukcji którą podałeś jest dobre
To isudar px6 z DSP. I teraz wcześniej canbus isudar nie współpracował z zegarami ( czytaj poprzednią stronę ) właśnie się dowiedzieliśmy że isudar wysyła dobre canbus i kable więc od niedawna działa na nich i nie trzeba nic przerabiać. Akurat ten wątek jest o wielu modelach i nie pamiętam o których pisałem Pewne jest że działa połowicznie nie tak jak orginalne radio. Wyświetlanie klimatyzacji w radiu też działa . |
|
|
|
|
|
#2446 |
|
|
No to koledzy dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi. Dzisiaj radio zamówione, jak tylko przyjdzie to się podzielę wrażeniami.
|
|
|
|
|
|
#2447 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-11-2020
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2007
|
Cześć mam radio Eunavi 2 din z procesorem 4cores t3 czyli Allwinner, zgłosiłem do sprzedawcy że mam pewne problemy z funkcjonowaniem więc podesłał soft do aktualizacji po którym radio padło, wysłał plik .img wraz z instrukcją żeby je odratować i po odratowaniu kazał zaktualizować radio wcześniej podesłanym softem. Tak też zrobiłem i teraz tak:
- nie odtwarza muzyki, radia, głucha cisza - przestała działać kamera cofania "no video input" - po włączeniu radia obraz jest obrócony o 180 stopni, po wrzuceniu wstecznego i wybiciu go obraz wraca do normy. Chińczyk nakazał zaktualizować mcu ale niestety żaden plik w formacie .img nie jest widziany przez radio, nie da się tego zrobić. Jestem zmęczony korespondowaniem i znikomymi odpowiedziami, może ktoś tak miał albo może mi pomóc co robić? Pozdrawiam, |
|
|
|
|
|
#2448 |
|
|
Czyli reasumując, plik IMG wcześniej działał a teraz nie działa?
A próbowałeś sam os.update.zip Mówisz że nie dałeś rady zrobić aktualizacji MCU jeśli jesteś tego pewny to może da się coś z tym zrobić. Prawdopodobnie chińczyk specjalnie pomylił pliki i wysłał ci pod radio z DSP.. Pierwsze najważniejsze pytanie czy już nie możesz zrobić aktualizacji po przez IMG. Jeśli już używałeś programu phonix to przed wgraniem na tą samą kartę sd czegoś innego to trzeba zrobić "restore" programem phonix |
|
|
|
|
|
#2449 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-11-2020
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2007
|
Dzięki za odpowiedź trochę doprecyzuje, po tym jak aktualizacją od chińczyka ubiłem radio podesłał mi soft w formacie .img i polecił zrobić kartę sd za pomocą phonix, podziałało radio się włączyło, ale nie działa to co wymieniłem wyżej.
Następnie podesłał mi jeszcze raz tren sam soft który ubił radio, i plik mcu w formacie .img, waży on może ze 130kb i kazał zaktualizować najpierw soft plikiem .zip, a następnie mcu które jest w formacie .img. O ile radio widzi soft, tak zakładka MCU jest pusta, czy to karta sd, czy pendrive objawy te same. |
|
|
|
|
|
#2450 |
|
|
Sformatowales kartę sd programem phonix?
Czy użyłeś innej Karty sd problem z wgraniem IMG na radio jest ciężki karta musi być z małą pojemnością i szybka . O ile dobrze pamiętam to system operacyjny w postaci img umieszcza się w slocie sd A pliki mcu i os-update w slocie map. Ja zawsze powtarzam jeden plik jedno zadanie Nie umieszczać dwóch plików na jednej karcie. Sprawdź wszystko jak napisałem jeśli nie pomoże wyślę ci plik ale ze starym systemem operacyjnym w formacie IMG. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| radioodbiornik |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|