![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafal
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2015
|
Witam klubowiczów. Przeskanowalem forum ale nie znalazłem mojego problemu, każdy z was borykał się z problemami z klimatyzacją albo brakiem ogrzewania. W moim aucie wszystko działa jak należy oprócz odczytu i wskazania temperatury na wyświetlaczu sync. Od roku jestem posiadaczem Mondeo mk5 z 2015 roku 1.6 TDCi. Podczas dłuższej przerwy świątecznej auto stało nie odpalane (ok 4-5 tygodni) jak już przyszło co do czego wsiadłem a tam na wyświetlaczu pokazało mi 30" na zewnątrz gdy rzeczywista była ok 0" a temperatura wewnątrz też dziwna bo na wyświetlaczu zakres temperatur zamiast 15" i w zwyż mam 60" i aż do 85". Po podpięciu do kompa nie pokazuje żadnych błędów. A temperatura odczytu przez forskan jest prawidłowa do tej panującej na zewnątrz. Dołączam zdjęcia z wyświetlacza. Czy ktoś z was miał już taki przypadek?
Kod php:
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Rafal
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Nie wiem na skutek czego,ale ewidentnie samoistnie zmieniła się jednostka temperatury które podajesz są ewidentnie w skali Fahrenheita.Zmień sobie z powrotem na Celsjusza i obserwuj.Czasem dzieje się tak po dużym spadku napięcia(silny mróz,padający akumulator),moduł który zawiaduje jednostkami po odłączeniu wraca do jednostek zaprogramowanych jako startowe.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|