![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008
|
A w ustawieniach zaawansowanych zmieniłeś typ kamery?
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kuba
Model: Focus MK3 Titanium
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
|
Nie zmieniłem, a co powinno być?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#93 |
|
|
Już nie pamiętam ale tam są 4 typy
Ustawiona fabryczne jest chińska CVBS |
|
|
|
|
|
#94 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150KM
Rocznik: 2012
|
Słuchajcie, mam pytanie, jak kupię Junsun, AWE czy inne radio, to czy wszystko załatwione jest kostkami czy muszę ciąć fabryczną instalację ? Mówię o samym urządzeniu, wiem, że kamerkę trzeba podpiąć pod światło wstecznego.
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
|
Nic NIE trzeba ciąć Wszystko plug and play
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kuba
Model: Focus MK3 Titanium
Silnik: 1.6
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Póki co wyciągnąłem tylko jeden pin z kostki (od sygnału z wstecznego). Zależy mi żeby jak najmniej grzebać. Reszta to tylko wpiąć kostki. Z ustawieniami kamerki jeszcze będę próbował. Z innej beczki, teraz czujniki pikają z canbusa a nie z głośników. Jest na to patent? Już nie mówię żeby było jak w ori w głośnikach ale żeby ten dźwięk był „przyjaźniejszy” dla ucha Ta wtyczka nie jest czasem do zewnetrznego buzzera? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ostatnio edytowane przez Cuuuba ; 04-03-2021 o 11:11 |
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
|
Tak to jest wyjście na zewnętrzny buzer
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
|
Macie może jakiś link do schematu połączenia radia Sony 4.3" w MK3 ?
Chciałbym zerknąć bez rozkręcania w aucie, jak to wygląda, czy np. da się podłączyć mikrofon z podsufitki itp. |
|
|
|
|
|
#99 |
|
|
Dobry pomysł na też tak mam .
Nie wiem jak w focus MK2 ale mikrofon w podstawówce ma wtyczkę ja ją rozlaczylem i dałem kabel od chińskiego. Odegnij chiński mikrofon kup dwa piny i wsuń. Bardzo dobrze działa |
|
|
|
|
|
#100 |
|
|
A znacie jakiś link pod schemat podłączenia radia Sony 4.3 " , bez navi ?
Wiem już, że sterowanie z kierownicy będzie. BT z telefonem także powinno działać. Skoro mikrofon można podłączyć to spory plus, bo po co ciągnąc kolejny. GPS widziałem na filmach w podszybie , USB do schowka , może uda się w podłokietnik. Zastanawiam się także nad inną niż w zestawie kamerą, jest na oko beznadziejnie mocowana, na znanym portalu chińskim i polskim widziałem mocowane ładnie w miejsce podświetlenia lub klamki bagażnika. Wg. info z Junsun : Nie zadziałają czujniki parkowania i asystent parkowania. Mikrofon - poprosił o fotkę ale nie chce mi się rozkręcać radia, jeżeli to nie sygnał po can-bus tylko zwykły analogowy mikrofon to czemu miałby nie zadziałać. Wg. info od Junsun format partycji to FAT32, nie dostałem konkretnej informacji czy rozpozna dysk SSD, tylko, że obsługuje USB Nie chcę przerabiać instalacji w aucie ani od radia chińskiego, ewentualnie zastosuję kabel dłubany pośredni, żeby w razie czego móc wrócić do poprzedniej wersji i zwrócić radio. Czekam jeszcze na info, czy jest możliwe aby po włączeniu auta system startował nagrywanie automatycznie z obu lub chociaż przedniej kamery, bo dostałem info, że obraz może być z obu w jednym czasie. Ostatnio edytowane przez pdz ; 04-03-2021 o 15:23 |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|