![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2601 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: S-Max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006
|
Dobra. ZrozumiałemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
![]() Imię: Adrian
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 Benzyna
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Ten moduł w każdym radiu jest tak samo wymienny, w sensie czy nie jest lutowany tylko ma takie złącze? |
|
|
|
|
|
|
#2603 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
|
W opisie jest błąd tłumaczenia.
Ten moduł się lutuje. Lecz pierwsze co bym zrobił to sprawdził bym czy nie ma zimnych lutów. Wyciągnij płytę i popraw 10 miejsc. Sprawdź czy dochodzi napięcie 5V Tu masz drugi link z dokładnym opisem € 13,02 | Radio Chip 6686 for Car Multimedia Player PX5 PX6 Android System [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez yaris1 ; 12-03-2021 o 15:32 |
|
|
|
|
|
#2604 |
|
|
No to kaszana z chińszczyzną. Po ponownym podłączeniu ( jak było na początku ) czerwonego kabelka do canbus i odłączeniu z kostki ISO ( zasilanie z stacyjki ) sprzęt nie uruchamia się . Dodatkowo u mnie nie ma pomarańczowego kabelka ( nie ma również jakiejkolwiek wtyczki z czerwonym i pomarańczowym kablami) który chyba od aktywacji podświetlenia. Jednak miałem dobrze podłączone , jeśli chodzi o samo uruchomienie , tylko źle opisałem
Przypomniałem sobie że jednak była jeszcze jedna ingerencja w okablowanie, ciemno fioletowy kabelek był podłączony canbus - reverse. Przy instalacji tylnej kamery odciąłem połączenie. Bump: Takowych wtyczek z kablami brak. zdj 4 Ostatnio edytowane przez ZikoPL ; 12-03-2021 o 13:47 |
|
|
|
|
|
#2605 |
|
|
https://www.dropbox.com/s/t5weu23eo0...24734.jpg?dl=0
Tak powinno być Druga sprawa masz w ustawieniach radia wybrany odpowiedni canbus? |
|
|
|
|
|
#2606 |
|
|
Próbowałem ustawiać canbus , wszystkie modele forda , które były dostępne były, bez reakcji. Już nie pamiętam dokładnie co było na ekranie , tylko tyle że na ostatniej pozycji powinno coś pokazać a było pusto.
Co do podłączenia czerwonego kabelka do canbusa , sprzęt się nie uruchamia jest martwy zero reakcji. Resztę będę musiał powoli i dokładnie zbadać. Mała wtyczka z dwoma kabelkami podłączona. Dzięki. Bump: Żółty jest zmostkowany i podłączony ISO-radio-canbus Bump: Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje, kabelek z masa oraz masa sterowania z kierownicy zmostkowane. Czy tak powinno być? Ostatnio edytowane przez ZikoPL ; 12-03-2021 o 17:04 |
|
|
|
|
|
#2607 |
|
|
Tak masa to masa obojętnie skąd ja masz.
Ustawienia canbus. Pierwsze wybierasz model canbusa W twoim przypadku RZ ( jest wielu producentów canbusa z innymi kodowaniami.) potem markę i model |
|
|
|
|
|
#2608 |
|
|
Wciąż nie mogę uruchomić sprzętu z podłączonym zasilaniem z can bus.
Pomierzyłem napięcia na pinach , na wchodzącym do can bus jest 13,03V , wychodzący ( czerwony kabel ) 12,46V . Brak reakcji przy takim podłączeniu. Wciąż muszę używać zasilania z kostki ISO , Sterowanie z kierownicy bez zmian, chociaż po którymś razem przy wyborze modelu i wgraniu s-max , zaprogramowaniu ustawień z kierownicy , wyłączenie i włączenie sprzętu , działało przez jakieś pół godziny to już sukces, do tej pory najdłużej. |
|
|
|
|
|
#2609 |
|
|
Słuchaj kup ten canbus, obiecuje że jeśli nie zadziała to odkupie go od ciebie i poniosę koszty wysyłki do Irlandii.
Na PW podam ci numer Whatsapp bym mógł pomóc ci w podłączeniu jego. Tu jest link Let's shop together on AliExpress with new user coupons Your € 6,85 in coupons are here! [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2610 |
|
|
Kurcze , cena to 1/3 wartości całego sprzętu.
Dodatkowo zniechęca czas dostawy, zanim przypłynie do Europy to ja wcześniej do Chin przypłynę. Jestem marynarzem , max jeszcze z miesiąc w domu posiedzę , a potem do roboty. Gdzieś na tym forum było o ustawieniach w can bus odpowiedniego modelu forda zamiast s-max , a nawet chyba inna marka ( peugot ?). jeszcze pogrzebię na forach. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| radioodbiornik |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|