![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#261 |
|
ford::professional
![]() Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
|
Da się jakoś zdezaktywować ten moduł pomiaru? Oraz czy jak go podmienię to trzeba go zaprogramować w kompie?
Przewody są ok, jedyne co to musialo sie coś w nim uszkodzić, caly czas wyrzuca bład Ostatnio edytowane przez klocolus ; 16-03-2021 o 14:00 |
|
|
|
|
|
#262 | |
|
![]() Zarejestrowany: 06-02-2018
Model: Mk4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#263 | |
|
|
Cytat:
Po dokreceniu rury i przejechanych kilku km nagle dało się wykasowac błąd i jest ok. Ten układ do pomiaru i ostrzegania jest mocno przekombinowany... |
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-10-2020
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2012
|
Panowie, mam auto z 2012r. ASO twierdzi, że nie podlega akcji serwisowej, mogę jeździć bez obaw.
Wężyki od chłodzenia mam cienkie, fajki przy zbiorniku płynu nie ma - jakoś nie czuję się spokojny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To jak to jest? Tylko jakaś partia podlegała, czy mają już w d... te auta? |
|
|
|
|
|
#265 |
|
|
Podaj swój vin (tylko błagam nie ma pw, ale tu w wątku) i zdjęcie zbiorniczka, bo może miałeś już wykonaną akcję i nawet nie wiesz.
|
|
|
|
|
|
#266 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-10-2020
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2012
|
Ok, napisałem do Ford Polska.
Ostatnio edytowane przez element6th ; 19-04-2021 o 11:08 |
|
|
|
|
|
#267 |
|
|
No faktycznie nie ma żadnych zaległych akcji. Napisz może maila do Ford Polska z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Ja też mam auto z 2012, późniejsze roczniki zresztą też miały.
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2014
|
Ja mam prod. 08.2014 i na zapytanie z sierpnia 2020r.:
"Czy producent przewiduje objęcie akcją serwisową 17S09 dot. wadliwej konstrukcji układu chłodzenia silnika w/w poj? Czy ewentualna naprawa po uszkodzeniu silnika spowodowana brakiem dotychczas takiej akcji będzie przez producenta wykonana bez udziału moich kosztów?" otrzymałem odp.: "Dziękujemy za kontakt z Centrum Kontaktu z Klientami Ford Polska Sp. z o.o. W odpowiedzi na Pana zgłoszenie uprzejmie informujemy, iż przedmiotowy pojazd nie jest aktualnie objęty wskazaną akcją serwisową. Jeżeli będzie taka konieczność, to otrzyma Pan powiadomienie o danej akcji serwisowej która w danym pojeździe musi zostać wykonana. W kwestii kosztów dotyczących wykonania akcji serwisowej należy kontaktować się bezpośrednio z Autoryzowanym Serwisem Forda." Cd.: "dziękuję za informacje. Jednak nie uzyskałem od Państwa odpowiedzi na zadane pytanie - czy ewentualna naprawa po uszkodzeniu silnika spowodowana brakiem wykonania dotychczas akcji 17S09 będzie przez Producenta wykonana bez udziału moich kosztów? Pojazd obecnie nie posiada w układzie chłodzenia silnika żadnej możliwości wykrycia a więc i poinformowania kierowcy o możliwym ubytku w płynie chłodzącym. Skutkować to może przegrzaniem się głowicy silnika i jej zniszczeniem jak również pożaru w komorze silnika. Bardzo proszę o jednoznaczną odpowiedź w w/w kwestii. Kiedy mogę liczyć na wykonanie akcji usuwającej tą usterkę?" Odp.: "Szanowny Panie, W odpowiedzi na korespondencję informujemy, iż żadna naprawa nie może zostać wykonana bez udziału kosztów gdyż wskazany pojazd nie jest objęty gwarancją producenta. Celem wykonania akcji serwisowej i uzyskania szczegółowych informacji technicznych z nią związanych prosimy o bezpośredni kontakt z dowolnym Autoryzowanym Serwisem na terenie Polski." |
|
|
|
|
|
#269 | |
|
|
Oni sobie liczą jeżeli ilość potencjalnie przegranych pozwów razy kwota + koszty sądowe nie przewyzsza kosztów akcji serwisowej to udajemy ze problem nie istnieje.
Spróbuj jeszcze raz, może zmienili stanowisko ewentualne jeżeli sprowadzony możesz próbowac w kraju pierwszej rejestracji. Bardziej niż uszkodzeniem 6 letniego auta (bo dla producenta to grosz) spróbuj zaargumentować mozliwoscia wystąpienia szkody osobowej (w niektórych krajach bardzo duże kwoty, w PL niestety grosze o ile nie ma konieczności rehabilitacji) lub chociażby możliwoscią np. zapłonu na parkingu podziemnym i zajęciu się od auta galerii handlowej. Bump: Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: 2014
|
Chyba nic nie pozostaje innego jak pisać.
ASO też pogrąża się odpowiedzią bo na zapytanie ile kosztowałaby wymiana stosownych części - odp. że nie wiedzą jakie części i czy 'da się' w danym modelu dostosować oprogramowanie do takiego 'ostrzeżenia' o niskim poz. płynu. Odp. argumentują brakiem skierowania egzemplarza na akcję przez producenta. |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|