![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::professional
![]() Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
|
Ale zimą i tak ta klima Ci nie działa jeśli jest poniżej 5 stopni na plusie !
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
|
To załatwia automatyka i mam to w nosie. Przy dzisiejszych zimach, poza kołem podbiegunowym masz mróz przez dwa tygodnie. Reszta czasu to temperatury kilku stopni i w nocy lekki przymrozek.
Nb. może się załącza, może nie, ale jak wyłączę ręcznie klimę, to szyby mi parują, jak mam full auto, nie. Może to nie klima, a czary, ale tak po prostu jest. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#33 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Może to nie czary a grzałka PTC z której też korzysta klima automatyczna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tom
Model: Ecosport
Silnik: 1.0
Rocznik: 2020
|
Cytat:
A poza tym to... może powinni (na nauce jazdy?!) uczyć używania klimy, bo jak widać każdy inaczej kombinuje. Przy manualnej to przynajmniej wiedziałem, że o wszystkim ja decyduję a z climatronic to czort wie, bo jak włącze auto to... on wie lepiej co dla mnie dobre Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ps. miałem kiedyś Hyundai Matrix, w którym klima (i oczywiście sprężarka!) włączała się zawsze, gdy nawiew był ustawiony na szyby a zimą przecież tak najczęściej ustawiałem. No i sprzęgło sprężarki wytrzymało 3 lata... Ostatnio edytowane przez TomPL2 ; 26-05-2021 o 13:09 |
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
Mam jeszcze takie pytanko, tylko się nie śmiejcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. które mnie nurtuje: są 3 przyciski sterowania kierunkiem nawiewu:
- Rozprowadza powietrze przez nawiewniki przedniej szyby. - Rozprowadza powietrze przez nawiewniki w tablicy rozdzielczej. - Rozprowadza powietrze przez nawiewniki we wnęce na nogi. Mogę uruchomić któryś z nich i owszem czuję zmianę ale... czym się różni uruchomienie wszystkich 3-ch od wyłączenia wszystkich? Ja tu nie czuję różnicy. ps. w poprzednich samochodach sterowanie miałem zawsze albo/albo a tu tutaj najwyraźniej inaczej... |
|
|
|
|
|
#37 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
po wyłączeniu wszystkich - kierunkiem steruje automat.
latem chłodzi z środkowych nawiewów, zimą grzeje na nogi i szybę |
|
|
|
|
|
#38 |
|
|
nie gmyraj nic, tylko ustaw pokrętłem temeperaturę jaką chcesz mieć, a potem kliknij przycisk auto. i nic więcej i nie ruszaj strzałek do kierunku nawiewu...
system sam rozprowadzi powietrze tak żeby osiągnąć tę twoją temperaturę, jak osiągnie, to wiatraki będą pracować wolniej i zmieni sie temperatura dmuchanego powietrza. no i tryb auto steruje również obiegiem zamkniętym i otwartym samoczynnie. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Dzięki, wierzę wam na słowo i ustawię na auto - niech się dzieje wola Forda!
ps. ale w to "tryb auto steruje również obiegiem zamkniętym i otwartym samoczynnie" najtrudniej mi uwierzyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
|
to uwierz. zamyka lub otwiera klapy samoczynnie. czujnik jakości powietrza - przejedziesz po jakimś zadupiu z gnojówką wylaną na pole i klapy Ci wtedy zamknie.
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|