Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-06-2021, 14:13   #1
vizmor
ford::average

Imię: Mariusz
Model: Fiesta
Silnik: 1.3
Rocznik: 2005
Domyślnie Katalizator, a spalanie

Witam borykam się z problemem, a teraz z poważna decyzja czy warto! O toż moja fiesta mk6 60 km nie ma mocy katalizatora też nie ma bo został wkład usunięty, zapala się check różnie raz co 150 km raz co 300 nie ma reguły , ładuje tylko puki co, ale zastanawiam się czy nie wsadzić kat po prostu lub kupić sam wkład i też wsadzić czy to poprawi spalanie - jednak to duża inwestycja - na alledrogo koleś mi napisał że do tego modelu 60 kunia lkoszt 915 zł niby są od 650 zł ale nie pasują co radzicie mam zamiar tym autem pojeździć 1-2 lata jeszcze teraz pali 9-10 miasto czy trasa nie ma reguły

Wysłane z mojego CPH2089 przy użyciu Tapatalka

vizmor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-06-2021, 15:50   #2
Ela.S

Domyślnie Odp: Katalizator, a spalanie

Bo samo wycięcie wkładu nic nie daje. Teraz zbyt duży "przedmuch" i więcej paliwa potrzeba. Musiał być dobrać odpowiednią strumienicę wtedy błędów też nie będzie. Przepływ powietrza będzie ze strumienicą taki sam jak z katem.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-06-2021, 16:34   #3
vizmor

Domyślnie Wymiana Katalizatora.

Witam czy ktoś już z Was forumowiczów wymieniał katalizator? - Chyba muszę wymienić, no wkład się rozsypał,- resztki wyciągnięte espawane kołnierze i rura w pychę. błąd( p420 wydajność układu katalitycznego) co jakiś czas, moje pytanie brzmi czy ten samochód jest aż tak drogi w utrzymaniu co pisze do ludzi którzy sprzedają katalizatory to do forda fiesta 1.3 69 km 600 zł a do mojego nagle 1100 zł - a może sam wkład? Miał ktoś z tym doczynienia ?

Stary 04-06-2021, 16:36   #4
vizmor

Domyślnie Odp: Katalizator, a spalanie

A jak zamontować syrumiennice w puszkę po wkładzie od katalizatora? To jest katalizator razem z kolektorem. Dwie sondy

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania