![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#321 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-01-2022
Model: KIA CEED GT
Silnik: 1.6 T-GDI 204 KM DCT
Rocznik: 2021
|
Cytat:
Żebym się już tu nie rozpisywał za bardzo. Generalnie rozumiem sytuację, wiem, że czasy są niepewne, fatalne itd. itd., ale ja już tracę cierpliwość... Zwyczajnie potrzebuję samochodu do pracy, a że byłby to jednocześnie mój prywatny środek transportu, to życzyłbym sobie dopłacić i dostać porządny silnik ze środkiem, w którym się przyjemnie siedzi. Zamówienie złożyłem w grudniu, minęły prawie 4 miesiące, a Ford w zasadzie nie wie gdzie jest jest, jak się nazywa i czym się zajmuje obecnie... W międzyczasie większość marek podniosła już ceny o ~10% i przez kolejne pół roku podniesie znowuż o 10% i tak sobie siedzę i dumam - czekać cierpliwie, bo a nuż widelec Ford zacznie produkować, czy olać ich już dzisiaj i migiem szukać koncernu, który chociaż nie wstrzymał produkcji. |
|
|
|
|
|
|
#322 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-07-2015
Model: Focus Mk4.5
Silnik: -
Rocznik: -
|
Moim zdaniem jak potrzebujesz samochód to lepiej się rozglądnąć u konkurencji. Nawet zamówić i wpłacić zaliczkę, a w razie czego zrezygnować z jednego zamówienia... Jeżeli w tym tygodniu się nic nie wyjaśni to chyba sam zrezygnuję. Mam mega sentyment do Focusa, ale podejście Forda jest fatalne i nie zamierzam tego wspierać. W "normalnych" czasach podejście tej firmy do klienta jest beznadziejne, ale było do przeżycia, bo zamawiało się samochód i w końcu się pojawiał. Dlatego ja osobiście nie liczę na to, że teraz ta sytuacja się dobrze skończy. Choć obym się mylił.
|
|
|
|
|
|
#323 | |
|
ford::professional
![]() Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
|
Cytat:
pisałem też tym podnieconym, że nadanie vin nic nie znaczy, bo sam 2 lata temu miałem nadany, a potem mi 3 razy przekładali termin i w sumie czekałem 7 msc na auto (nie było silników 1,5 150km). ale mi się nie paliło bo mam mk3, a dzięki długiemu oczekiwaniu dostałem jeszcze gratisy do auta w efekcie przy odbiorze. i auta podrożeją tym którzy już zamówili wcześniej, będziecie mogli przełknąć i odebrać, albo się obrazić i zrezygnować. pod koniec roku to wywali taką inflację, że będzie kosmos... nie tylko auta drastycznie podrożeją, na razie wojna aż tak nie wpłynęła na ceny, bo Putin kurka nie zakręcił z ropą i gazem jeszcze i zachodnie kraje oraz my codziennie dalej od niego ciągniemy jakby nigdy nic. Ostatnio edytowane przez AdoKrycha007 ; 21-03-2022 o 09:42 |
|
|
|
|
|
|
#324 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-11-2007
Model: Focus Active Kombi MK4 FL
Silnik: 1.0 Eccobost MHEV 155KM
Rocznik: 2022
|
update z mojej strony:
produkcja auta wstrzymana (data produkcji była na 24 marca -active X 155KM manual) specyfikacja będzie zmieniana na wersje "style" - brak detali odnośnie tej specyfikacji - tyle, że ma zawierać komponenty, najmniej dotknięte brakiem półprzewodników w ciągu 2ch tygodni ma się więcej wyjaśnić Ostatnio edytowane przez kedzior87 ; 22-03-2022 o 11:43 |
|
|
|
|
|
#325 | |
|
ford::professional
![]() Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
|
Cytat:
dajcie spokój, wróżenie z fusów jakie będzie auto. |
|
|
|
|
|
|
#326 |
|
|
Podobny zabieg zrobili z Pumą jakiś czas temu - wprowadzili wersje "Design", które miały np. poucinane systemy bezpieczeństwa, nie miały cyfrowych zegarów. Tak jak tutaj to opisali: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co ciekawe w Polsce w oficjalnych cennikach na stronie/konfiguratorze tej wersji nigdy nie było, ale dealerzy takie samochody mają.
|
|
|
|
|
|
#327 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
|
Plują w twarz a nadal jest część klientów co sobie wmawia że to deszcz. To jest niesamowite Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tą Pumą nie słyszałem ale przykład perfekcyjny.
|
|
|
#328 |
|
Rocznik: 2021
|
To i update z mojej strony - będę anulował zamówienie na Focusa. Znalazłem Ceeda GT (jakimś cudem) z zamówienia dealerskiego z roku 2021 (MY22). Koloru nie dobiorę, jednego pakietu nie ma, ale poza tym jest max opcja, w cenie Focusa i do odbioru w kwietniu, bo samochód jest już w PL. Szkoda, że tak się przygoda z Fordem kończy... nim się de facto zaczęła.
Takie przemyślenia na koniec - jeśli się komuś nie spieszy to może warto poczekać, ale tylko pod warunkiem utrzymania ceny i braku zmian w specyfikacji, na którą złożyliście zamówienie. |
|
|
|
|
|
#329 |
|
|
Z mojej strony też idzie anulowanie zamówienia. Nie wierzę w dobre zakończenie w tej sytuacji, chociaż gorąco tego życzę osobom, które zdecydują się czekać. Jak ktoś szuka przyjemności z jazdy, niekoniecznie praktyczności, to polecam iść do salonu Mazdy, na placu powinno się coś udać znaleźć od ręki. Dzięki
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
za przypomnienie o trójce. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest trochę drożej, ale wykonanie tego samochodu i wyposażenie rekompensuje różnicę w cenie. Po jazdach próbnych stwierdzam, że Mazda 3 jest wyraźnie gorzej wyciszona od Focusa i to jest w zasadzie jedyna poważna wada tego samochodu. Cóż, mimo ogromnej chęci powrotu do Forda - chyba się to nie uda już. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#330 | |
|