![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo 5
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 2016
|
Witam wszystkich
chciałbym prosić was o pomoc. Dziś zauważyłem że nie załącza się nawiew. Mimo że na wyświetlaczu zwiększam moc dmuchawy to nawiew wogóle nie działa. Czy jest jakiś prosty sposób aby sprawdzić co jest przyczyną? jakiś bezpiecznik czy przekaźnik? Nie wyświetla się żaden komunikat błędu. z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-05-2011
Model: Był Mondeo MK5 Titanium X Sport, jest Kodiaq 4x4
Silnik: Był 2.0 TDCi 210 Bhp, jest 2.0 tdi 190 Bhp
Rocznik: Był 2015, jest 2017
|
To nie forum volvo, a na pewno już nie dział S40 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
chodzi o Forda Mondeo mk5 , rocznik 2016 , 2l diesel
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-05-2011
Model: Był Mondeo MK5 Titanium X Sport, jest Kodiaq 4x4
Silnik: Był 2.0 TDCi 210 Bhp, jest 2.0 tdi 190 Bhp
Rocznik: Był 2015, jest 2017
|
Od dmuchawy powinien być bezpiecznik. Trochę mało prawdopodobne że ci żadnego błędu nie pokazuje, czym sprawdzałeś?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Myślałem że każda awaria będzie wyświetlana na konsoli. Nie mam żadnego sprzętu żeby podlaczyc się do kompa. Czy jest jakiś sposób żeby wyświetlić błędy na ekranie monitora?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Dmuchawa już działa, teraz mam problem, że ogrzewanie działa tylko na ustawionej temperaturze HI. A na niższej dmucha zimne. Ehh co za badziewie ten ford
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Cytat:
Miałem to samo w tym tygodniu. Dodatkowo nie chciało mi się włączyć podgrzewanie kierownicy. Odpiąłem akumulator na 0,5h i na następny dzień wróciło wszystko do normy. Jak mi w laptopie coś nie gra to go restartuję, tak samo w smartfonie. Samochód to dzisiaj jeżdżący komputer, też może się coś zawiesić i trzeba zrestartować. Jeśli panel klimatyzacji "świeci" tzn. ogólnie działa to odpięcie akumulatora pomaga i nie szukałbym tu uszkodzonych bezpieczników a kody błędu nawet po podpięciu komputera diagnostycznego się nie pojawią. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Przez ostatnie 10 lat jeździłem volvo ale niestety miałem wypadek i musiałem kupić cos innego. Ceny volvo były o 20tys wyższe niż Mondeo dlatego wybrałem mk5 bo cieszył się w miarę dobrymi opiniami. Teraz czytam na forum że generalnie wentylacja i klimatyzacja to bolączka mondeo. W volvo takie problemy są nie do pomyślenia.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Chyba za mało czytałeś fora internetowe innych marek. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
![]() Imię: Jacek
Model: S-MAX
Silnik: 1,8 tDCi